Emotioneel moment voor Gordon: ‘Dit moet wel een teken van mijn overleden moeder zijn’

Tijdens de ontmoeting krijgt Gordon een vlindertje van de dochter van Rogier

Tijdens een aflevering van Gordon gaat trouwen krijgt Gordon het even te kwaad tijdens de ontmoeting met de familie van huwelijkskandidaat Rogier. De dochter van Rogier heeft namelijk een vlinder geknutseld en dit raakt de presentator enorm. Hij ziet dit namelijk als een teken van zijn overleden moeder.

De ontmoeting bracht meer emoties naar boven dan Gordon had verwacht.

Ontmoeting
Voor het programma Gordon gaat trouwen kwam Gordon in contact met horeca-ondernemer Rogier uit Leiden. Rogier is bij velen publieksfavoriet en in de uitzending van gisteravond zien we hoe Gordon kennis maakt met de moeder van Rogier, met wie het niet zo goed gaat. Het is voor Rogier belangrijk dat Gordon haar ontmoet ‘nu het nog kan’.

Vlinder
Ook Jamie, het dochtertje van Rogier, ging mee naar oma en opa. Het meisje heeft een knutselwerkje meegenomen en legt deze op de schoot van haar oma. “Hij is eigenlijk voor jou”, lacht Rogier nog ietwat nerveus. Wanneer Gordon naar de schoot van Rogiers moeder kijkt, krijgt hij het te kwaad: het is een vlinder. “Dat meen je niet”, roept Gordon ontdaan.

Bijzonder
De vlinder is voor Gordon erg bijzonder. Tijdens eerdere afleveringen van de serie werd Gordon tijdens een gesprek met zijn psycholoog gestoord door een vlinder en tijdens een kaartlegging met de spirituele coach Maarten werd een kaart met een vlinder getrokken met daarop de tekst: ‘I send you loving signs by nature’. “De rode draad door deze hele serie is die vlinder”, concludeert Gordon. Echter houden de tekenen daar niet op.

Moeder
Gordon die zijn ouders erg mist en zelfs twee stoelen voor hen vrijlaat op de bruiloft, had namelijk in gedachten iets afgesproken met zijn moeder. “Met mijn moeder had ik afgesproken dat ze me een teken zou geven als dit de juiste beslissing is”, vertelt Gordon. Het teken dat zijn moeder dan zou laten zien, zou een vlinder zijn. Daarom bast Gordon in huilen uit wanneer hij het kunstwerkje ziet. 

Woensdag zou Gordon in Zuid-Afrika zijn getrouwd, maar het duurt nog even voordat we deze uitzending als kijker te zien krijgen. We zijn benieuwd of het Rogier is geworden!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: AD, Gordon gaat Trouwen | Beeld: videostill