Mijlpaal: Gordon blikt terug op eerste zes nuchtere maanden

Het is precies een half jaar geleden dat de zanger begon met afkicken

Een bijzondere mijlpaal voor Gordon: het is vandaag precies zes maanden geleden dat hij begon met afkicken. Afgelopen juli besloot de zanger het roer om te gooien en voorgoed afscheid te nemen van drank en drugs. Vanochtend blikte Gordon op Instagram terug op zijn eerste zes nuchtere maanden. “185 dagen oftewel zes maanden op heel mijn leven is eigenlijk nog niets, maar wat ben ik trots”, schrijft hij bij een recente foto van zichzelf.

Meer energie

Het afkicken ging Gordon naar eigen zeggen best goed af, op een paar momenten na. Aan RTL Boulevard vertelt hij: “Ik heb het idee dat ik lichamelijk sterker ben geworden, meer energie heb en vooral helder in mijn hoofd ben. Waar ik voorheen zo afgeleid was, ben ik nu veel rustiger en laat ik dingen gebeuren.” In zijn bericht op Instagram laat Gordon weten dat de onrust – die hij voorheen verdoofde met alcohol en drugs – nog wel steeds aanwezig is, maar dat hij er inmiddels beter mee om kan gaan.

View this post on Instagram

De balans Vandaag is het alweer 6 maanden geleden dat ik gedag zei tegen drank en drugs in mijn leven en na 6 maanden wil ik even de balans opmaken van hoe dit me tot nu toe is bevallen. Het was eigenlijk best wel eenvoudig op bepaalde momenten na. Ik heb het idee dat ik lichamelijk sterker ben geworden, meer energie heb en vooral helder in mijn hoofd. Waar ik voorheen zo was afgeleid ben ik nu rustiger en laat dingen gebeuren. De onrust die ik verdoofde is er nog wel maar veel beter te handelen. Ik heb alles laten checken en ben topfit, bloeddruk van een jonge God en hart lever en nier functies heel goed. Mijn huid is volledig hersteld en of dat ook door het nieuwe medicijn komt(zal vast) mijn nieuwe levensstijl draagt zeker bij. Mijn huid was er ernstig aan toe, en hiermee staat vast dat je lief moet zijn voor jezelf en als je dat niet doet je lichaam reflecteert wat het krijgt toegediend. Mijn suiker( diabetes type 2) is niet per definitie beter geworden eerder slechter!! En dat komt omdat alcohol je waardes verlaagd pfffff Ook in gewicht ben ik nauwelijks afgevallen, alles wat er af was na de kliniek zit er weer aan. Je compenseert je gedrag in eten of heel veel sporten en beide doe ik nu eenmaal graag.Ik ben wel eenzamer geworden, ik kom bijna nergens meer en alleen omdat ik niet geconfronteerd wil worden met verleidingen. Mijn vriendenkring is uitgedund en mn zuip en snuif vrienden zijn in geen velden of wegen te bekennen. Dat zijn de moeilijke momenten, als je alleen bent en je dat klote gevoel weer wilt verdoven maar waarvan je nu weet dat het niets bijdraagt. Ik hou me vast aan het feit dat er een ander leven is en dat ik nu middenin de pijn van de verandering zit. Ik hoop andere te inspireren en motiveren door mezelf te laten zien en horen en te vertellen hoe leuk het leven ook kan zijn zonder al die troep. 185 dagen oftewel 6 maanden op heel mijn leven is eigenlijk nog niets maar wat ben ik trots! En hoe toevallig start vanavond mijn nieuwe programma ‘100 jaar jong’ waarin jullie ook kennismaken met die nieuwe Gordon de 2.0 versie zeg maar. Gaan jullie kijken? #newme #6monthssober #recovery #newlife #nothingelsematters #justfortoday #love #begood

A post shared by gordonheuckeroth (@gordonheuckeroth) on

Eten en veel sporten

Sinds Gordon zichzelf een andere levensstijl heeft aangemeten, is hij er lichamelijk flink op vooruit gegaan. Zo heeft de zanger nu de “bloeddruk van een jonge God” en zijn zijn lichaamsfuncties aanzienlijk verbeterd. Ook is de 51-jarige nu bijna iedere dag in de sportschool te vinden. Hoewel Gordon zich een stuk beter voelt, vliegen de kilo’s er helaas niet af. “Alles wat eraf was na de kliniek, zit er weer aan. Je compenseert je gedrag in eten of veel sporten en beiden doe ik nu eenmaal graag”, verklaart Gordon.

Uitgedunde vriendenkring

Hoewel het afzweren van drank en drugs Gordon vooral positieve dingen heeft opgeleverd, kleeft er volgens de zanger ook een nadeel aan. Zo laat hij weten dat hij een stuk eenzamer is geworden. “Mijn vriendenkring is uitgedund en mijn zuip- en snuifvrienden zijn in geen velden of wegen te bekennen”, aldus Gordon. “Dat zijn de moeilijke momenten, als je alleen bent en je dat klotegevoel weer wilt verdoven, maar waarvan je weet dat het niets bijdraagt.”

Inspireren en motiveren

Desondanks blijft hij positief. “Ik houd me vast aan het feit dat er een ander leven is en dat ik nu middenin de pijn van de verandering zit. Ik hoop anderen te inspireren en motiveren door mezelf te laten zien en horen en te vertellen hoe leuk het leven ook kan zijn zonder al die troep.”

Lees ook: Kijkers Heel Holland Bakt in een deuk om dubbelzinnige opmerkingen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BSR Agency, fotograaf: Daniel Kroll