Jongen eet voor de grap een slak, acht jaar later sterft hij aan de gevolgen


Deze slak was een fataal grapje…

Acht jaar geleden, in 2010, was de Australische Sam Ballard op een feestje bij iemand in de tuin. Ze waren aan het drinken en hadden de grootste lol. Toen er een naaktslak langs kroop daagde zijn vrienden hem uit om hem op te eten. Aangeschoten Sam durfde dit wel en slikte de slak door, met fatale gevolgen…

Een onschuldig grapje wordt een regelrechte ramp.

Durven

De vriendengroep van Sam waande zich erg volwassen, acht jaar geleden. Ze zaten in de tuin en hielden een wijnproeverij. Daarbij werd de wijn waarschijnlijk niet uitgespuugd, want ze zaten tot in de late uurtjes in de tuin en hadden de grootste lol. Een slak kroop over het terras, dus de jongens daagden Sam uit om hem op te eten. Sam schroomde niet en at de naaktslak op. “Beng, zo is het gebeurd,” vertelt een vriend.

Parasiet

Een paar dagen later kreeg Sam pijn in zijn benen. Hij ging naar de dokter, waarna werd vastgesteld dat hij was geïnfecteerd met een ratlongworm: een dodelijke parasiet. De worm komt vooral voor in knaagdieren, maar ook slakken kunnen besmet raken met deze worm. Zo werd Sam dus besmet. Door de parasiet kreeg Sam hersenvliesontsteking en raakte hij in een coma. 420 dagen later werd hij verlamd wakker. Ook zijn hersenen waren aangetast door de parasiet.

Impact

Sam heeft drie jaar in het ziekenhuis gelegen, maar mocht toch nog naar huis. Hoewel er hoop was dat hij ooit weer kon lopen en praten, was de impact enorm. Sam kwam in een elektrische rolstoel terecht en had iedere dag, de hele dag hulp nodig. Helaas werd de parasiet hem toch fataal: vrijdag overleed Sam op 28-jarige leeftijd. Zijn laatste woorden waren gericht aan zijn moeder: “Mama ik hou van je.”

Lees ook: Oude geldautomaat verdwijnt, vanaf 2019 pinnen bij ‘Geldmaat’

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Pexels