Grappig: zo vaak komt jouw achternaam wereldwijd voor!

Is jouw achternaam een populaire of juist niet?

De Dijkstra’s, de Janssens en de Vissers onder ons zijn vast weleens iemand tegengekomen met exacte dezelfde achternaam als hen. Geen wonder: deze namen behoren tot de meest voorkomende achternamen in Nederland. Maar hoe zit dat met de minder bekende namen? Met déze tool kun je erachter komen hoe vaak jouw naam wereldwijd voorkomt.

Een handige website vertelt je hoe vaak jouw naam voorkomt.

Achternaam
Wanneer je trouwt, zou het maar zo kunnen dat jij je achternaam vaarwel kust en die van je man aanneemt. Maar dat betekent natuurlijk niet dat jouw eigen naam daarmee uitsterft. Wereldwijd zijn er toch best nog wel wat mensen die met dezelfde achternaam rondlopen als jij, zélfs wanneer je een oerhollandse hebt. 

Veelvoorkomend of niet
Op de site forebears.io kun je kijken of jij een bijzondere naam hebt, hoeveel andere mensen dezelfde naam hebben en in welk land deze het meeste voorkomt. Ook toont de website variaties op jouw naam die ook voorkomen. Je kunt hier vinden hoeveel mensen met jouw achternaam rondlopen, al moeten we daar wel een kanttekening bij plaatsen: de website stamt uit 2014 en kan daarom al wat gedateerd zijn.

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay