10x de grootste Ikea geheimen onthuld door Ikea-medewerkers


Deze geheimen van Ikea kenden we nog niet!

Ondanks de topdrukte op zaterdagmiddag en het gigantische doolhof in veel winkelfilialen, komen we maar wat graag bij deze bekende Zweedse meubelgigant. Vrijwel iedereen heeft wel iets in huis van Ikea en dat maakt deze winkelgigant ook zo’n groot succes. Toch heeft Ikea nog een paar geheimen waarvan we niet wisten dat ze bestonden!

Deze 10 geheimen zijn onthuld door medewerkers van Ikea.

10. Bijnaam looproute

We kennen allemaal de looproute met grote witte pijlen op de grond door de grote Ikea-filialen. Deze route leidt je van de slaapkamers tot de lampenafdeling. Maar wist je ook dat deze looproute een speciale bijnaam heeft gekregen van de medewerkers? Zo wordt het pad ‘Long Natural Path’ of de ‘Long Natural Way’ genoemd. Deze bijnaam is ontstaan vanwege de lange route die uiteindelijk naar de uitgang leidt. Met dit pad leg je een flinke afstand af waarbij je elke hoek van de meubelgigant te zien krijgt.

9. Afsnijd-routes

Kom je voor specifieke spullen naar de Ikea? Dan hoef je niet de hele looproute af te gaan, maar kun je ook gebruik maken van de afsnijd-routes. Deze zijn ook gecreëerd voor veiligheidsredenen voor de medewerkers en de klanten.

8. Routes veranderen

Denk je net de volledige route op je duimpje te kennen? Raak hier dan niet te gehecht aan, want de routes schijnen om de zoveel tijd te veranderen in de winkels. Dit doet Ikea om zoveel mogelijk klanten langs ‘The Natural Path’ te laten lopen en dat ze op deze manier mogelijk alle producten te zien krijgen.

7. Verstelbare muren

Vrijwel alle muren zijn te verstellen en kunnen verplaatst worden in de Ikea-winkels. Dit is gedaan zodat medewerkers de ruimtes gemakkelijker kunnen herinrichten en om de ruimtes beter schoon te kunnen maken.

6. Gehele displays worden gekocht

De meeste klanten komen naar de Ikea voor een aantal specifieke producten zoals een bank of bed. Toch doen de volledig ingerichte displays in de winkels hun werk ook goed, want onlangs onthulde een Ikea-medewerker dat complete displays ook worden gekocht door klanten. Een volledig ingerichte woon- of slaapkamer, inclusief alle woonaccessoires, worden in z’n geheel door klanten gekocht. Wel zo makkelijk, toch?

Lees de top vijf met grootste geheimen van Ikea op de volgende pagina.

Pagina 1/2