GTST-acteur Ferry Doedens voorlopig niet welkom in Meerdijk

Ferry nam het niet zo nauw met de coronamaatregelen

Acteur Ferry Doedens is voorlopig niet welkom op de filmset van Goede Tijden, Slechte Tijden. Hij is op non-actief gesteld nadat hij in het YouTube-programma van Eddy Keur sprak over zijn laconieke kijk op de maatregelen omtrent het coronavirus. De acteur liet weten het niet zo nauw te nemen met alle maatregelen. Dit was voor producent EndemolShine reden genoeg om Ferry tijdelijk op non-actief te stellen.

Laconieke houding

Ferry Doedens sprak tegenover Eddy Keur openhartig over zijn gedrag tijdens de corona-uitbraak. Naar eigen zeggen heeft hij “acht weken lang met iedereen geknuffeld”. Daarbij zou hij “nog geen een keer dat met de elleboog” hebben gedaan. De media pakte de uitspraken van de acteur breed op en hoewel Ferry nog probeerde om zijn hachje te redden via social media was het al te laat.

Ferry Doedens op non-actief gesteld

Producent van Goede Tijden, Slechte Tijden, EndemolShine, besloot na de uitspraken al snel om Ferry op non-actief te stellen. Volgens de producent heeft Ferry een verantwoordelijkheid naar de collega’s waar hij mee werkt. “Uiteraard hebben wij Ferry Doedens direct aangesproken op zijn gedrag. Van iedereen die bij ons werkt verlangen en verwachten wij dat zij zich aan de protocollen houden en dat iedereen zijn of haar eigen verantwoordelijkheid neemt ten behoeve van de veiligheid en gezondheid van alle collega’s”, laat EndemolShine in een verklaring weten. “Wij hebben dit weekend noodgedwongen moeten beslissen dat Ferry Doedens minimaal twee weken niet kan deelnemen aan de repetities en buitenopnames van GTST, omdat hij aangeeft de afgelopen weken fysiek contact te hebben gehad met verschillende mensen.”

Ferry belooft beterschap

Ferry heeft zelf beloofd zich vanaf nu strikt aan de richtlijnen van de RIVM te houden, zodat hij zo snel mogelijk weer terug kan komen op de filmset van GTST. In een korte verklaring heeft de acteur nog laten weten dat het goed met hem gaat en dat hij verder niets meer te melden heeft over zijn eerdere uitspraken.

Lees ook: Zo ziet de moeder van Ferry Doedens eruit

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill