Goed nieuws voor GTST-fans: opnames van de soap worden in juni hervat

Wel zal er het een en ander veranderen

In maart stopten de opnames van Nederlands langstlopende soap door de gevolgen van de coronacrisis. Ze konden nog wel even vooruit met de al opgenomen afleveringen, zo verklaarden de makers. Inmiddels liggen de opnames echter al een tijdje stil, maar daar komt binnenkort verandering in. In juni gaan de acteurs en makers weer aan de slag.

Veranderingen aan script

De opnames hervatten dan wel, maar er verandert toch wel wat in het fictieve Meerdijk. Ook de cast en makers moeten zich houden aan de anderhalve meterregel. “De intieme scènes zijn de komende periode uit het script geschreven. Dus geen zoenscènes, knuffelen of iets overpakken van elkaar”, vertelt actrice Bo Maerten aan RTL Boulevard.

Coronavirus komt niet terug

Fans waren benieuwd of het coronavirus ook in Meerdijk zou woekeren, maar dat gaat niet gebeuren. Mensen willen nu juist afleiding, zo verklaart een woordvoerster van producent EndemolShine. “Er is zoveel coronanieuws op televisie, ze moeten ook een ontspannen momentje hebben.” Daarnaast wordt het script ook ver van tevoren geschreven.

Vier afleveringen in plaats van vijf

In maart stopten de opnames van Goede Tijden, Slechte Tijden. Op dat moment konden ze vooruit tot en met mei, maar het aantal afleveringen werd wel teruggeschroefd naar vier in plaats van vijf afleveringen per week. Op 28 mei wordt de laatste aflevering uitgezonden. In augustus kunnen fans naar verwachting weer genieten van de serie.

Lees ook: Erik de Vogel en Caroline de Bruijn vertellen over hun GTST-salaris

Bron: Shownieuws, RTL Boulevard | Beeld: Videostill GTST