Guus Meeuwis woest op René van der Gijp om kwetsende grap over vriendin Manon Meijers

Van der Gijp noemde Manon de ‘omgebouwde broer’ van Guus

Guus Meeuwis kan niet lachen om de ‘grap’ die René van der Gijp vorige week in Veronica Inside maakte over zijn vriendin Manon Meijers. ‘Daar ben ik boos over’, laat de zanger weten in een Radio 2 podcast van Ruud de Wild. René van der Gijp noemde de styliste de ‘omgebouwde broer’ van Guus en bulderde het uit toen hij het lengteverschil zag tussen de twee.

Vind jij de grap te ver gaan of niet?

Pesterig

“Je mag van mij een mening hebben, maar om het heel lelijk, vies en pesterig zoals de middelbare school dat doet, of zelfs de lagere school, vind ik vreselijk.”, vervolgt Guus. ”Ik ben wel pissed, ja.” Zijn vriendin Manon schreef zelf begin deze week op Instagram al een brief aan René. ”Ik draag namelijk, ondanks mijn 1 meter 84, dolgraag stiletto’s. Ik heb niet de gemiddelde lengte, maar ben prima zelfverzekerd en dolgelukkig met mijn ellenlange benen die ik niet schroom te accentueren. Dat ik daarmee een flink stuk boven mijn man uittoren, kan me geen bal schelen”, schrijft de styliste bij de foto.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Beste meneer Gijp, Ondanks dat ik alle reden heb om het niet beleefd te houden, doe ik dat toch. Om meteen maar met de deur in huis te vallen: ik heb een kutweek gehad. Afgelopen dinsdag achtte u het verschrikkelijk grappig om mij in uw voetbalprogramma (werkelijk geen idee wat ik daar precies mee te maken had?) finaal te schofferen. U noemde mij, terwijl u bijna stikte van het lachen, ‘de omgebouwde broer van Guus Meeuwis’ en ging he-le-maal stuk om mijn lengte. Toegegeven meneer Gijp: niet mijn meest flatteuze foto. Ik houd niet zo van rode lopers en ondanks dat ik hartstikke leuk op een foto kan staan voel ik me met een leger paparazzifotografen voor m’n neus niet zo op mijn gemak. Vooral in de wetenschap dat met het leger aan internettrollen van tegenwoordig, ‘nieuwssites’ het lekker vinden om je slechtste foto te plaatsen. Dat levert lekker veel haatreacties op waardoor het bijbehorende stukje veel clicks krijgt en de advertentie-inkomsten flink stijgen. Maar goed, mijn man kreeg een geweldige prijs (@Meneer Derksen: Brabant is wel degelijk door Guus geschreven) en dus ging ik, letterlijk in de steigers. Ik draag namelijk, ondanks mijn 1 meter 84 (heeft u gelijk het antwoord) dolgraag stiletto’s. Ik heb niet de gemiddelde lengte maar ben prima zelfverzekerd en dolgelukkig met mijn ellenlange benen die ik niet schroom te accentueren. Dat ik daarmee een flink stuk boven mijn man uit toren, kan me geen bal schelen. Nu weet ik dat ontzettend veel mannen zich daar heel erg door geïntimideerd voelen maar mijn man vindt het geweldig en heeft voldoende zelfvertrouwen om zich daar niet minder mans door te voelen. Nu heb ik altijd geleerd: wie geschoren wordt (yes, maak ‘m maar!) moet stil zitten. Met zo’n stukje als dit geef ik u en uw schofferende uitspraken namelijk weer aandacht, kunnen de nieuwssites weer een stukje typen en blijft het lekker rondgaan. En u roept geregeld in de media (u doet niet alleen aan bodyshaming maar vindt het ook heel erg vermakelijk om homo’s en transgenders te beledigen) dat niemand eigenlijk iets over uw uitspraken mag roepen. Maar zo zijn we natuurlijk (gelukkig) niet getrouwd, meneer Gijp. (…lees hieronder verder)

Een bericht gedeeld door Manon Meijers (@manon.meijers) op

Erboven staan

Hoewel de opmerking van René Guus in het verkeerde keelgat schoot, zegt de zanger wel dat het het beste is om erboven te staan. Guus is sinds 2016 samen met Manon en vertelt dat ze het samen zo goed mogelijk proberen te doen. ”Er zijn mensen die daar iets van vinden en daar word je heel boos over. Maar uiteindelijk is de conclusie dat er niemand tussen ons in komt te staan.”

Rene van der Gijp

Inmiddels heeft René van der Gijp in Veronica Inside laten weten dat hij spijt heeft van de opmerking en dat hij de grap met de kennis van nu niet zou hebben gemaakt. Hij had niet verwacht dat het zoveel impact zou hebben. ”Ik heb gehoord dat zij er erg mee gezeten heeft en helemaal in paniek is geraakt. Dan vind ik dat heel vervelend, daar maak ik de grap niet voor”, gaf de voetbalanalist toe.

Lees ook: Kippenvelmoment: André Hazes zingt duet met zijn vader

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard, Linda Nieuws | Beeld: Videostill