Ha! Zo lijk je langer, zónder pijnlijke hoge hakken te dragen

langer

Geen pijnlijke voeten, maar wél optisch meer centimeters

Wie weleens hakken heeft gedragen na een feestelijke gebeurtenis, weet dat de voeten na een tijdje helse pijn doen. Maar wie langer wil lijken, moet toch wat. Oké, sommigen dragen hakken natuurlijk omdat ze het mooi en sierlijk vinden. Draag jij dit schoeisel echter om langer te lijken? Dan kun je ook deze trucjes toepassen om pijnloos langer te lijken!

  • Een hoge taille. Je benen lijken meteen een stuk langer wanneer je je onderlichaam optisch verlengt. Dit is zo gedaan door een kokerrok of een broek met een hoge taille te dragen. Ook strakke (of in ieder geval nauwsluitende broeken) zorgen ervoor dat je benen langer lijken. Vermijd in ieder geval broeken met een laag kruis of een lage taille. Dit laten je benen juist nog korter lijken.
  • Korte(re) jasjes. Oversized jassen kunnen soms leuk lijken, maar een blazer of jas die over je benen valt, laat je benen kleiner lijken. Door een korte jas te dragen, lijken je benen lang.
  • Verticale lijnen. Shirtjes met strepen hangen in vrijwel elke winkel, maar meestal betreft het horizontale lijnen. Ga juist voor verticale lijnen! Deze doen je lichaam langer en ook slanker lijken (win-winsituatie). Hoewel horizontale streepjes ook best leuk zijn, zorgen deze er juist voor dat je breder en kleiner lijkt.
  • Ga voor een kleur. Elke dag in een compleet zwarte outfit de deur uitgaan, lijkt ook wat neerslachtig, maar door een kleur te dragen, lijkt je lichaam ook slanker. Je lichaam lijkt dan meer uit een stuk te bestaan in plaats van uit een boven en onderlichaam, hierdoor creëer je een verticale lijn waardoor je groter oogt.
  • Een V-halsje. Wijde shirtjes of blousejes zijn misschien supercomfortabel, maar ze zorgen er ook voor dat je wat lobbiger overkomt. Een strak shirt waarin alles te zien is, is ook geen goed idee. Maar een shirt dat aansluit zorgt er wel voor dat je langer lijkt. Daarnaast kun je dan het beste een shirt kiezen met een V-hals. Ook deze creëert, net als het dragen van één kleur, een verticale lijn waardoor je langer lijkt.
  • Kort kapsel. Twijfelde je altijd al over een kort kapsel én wil je langer lijken? Dan zou je kunnen gaan voor een kort koppie. Hoe meer nek je toont, hoe langer je lijkt. Maar denk wel goed na, want je lange lokken zitten er natuurlijk niet zomaar weer aan.

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste weetjes op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay