Zie jij dit haakje in een openbaar toilet hangen? Dan kan je beter meteen weggaan

toilet

Let goed op wat je in het toilet aantreft!

Heel handig, zo’n haakje in een openbaar toilet. Je kan je jas of tas er even hangen terwijl je op de wc zit, wel zo handig en zo hoeft het niet op de vloer te staan. Grote kans dat jij nog nooit hebt gekeken naar hoe zo’n haakje eruit ziet en dat is ook wel logisch, want waarom zou je ook! 

Toch kan je misschien eens wat aandachtiger kijken als je je jas ophangt in een openbaar toilet.

Spy Hooks
Over de hele wereld kunnen er namelijk kleerhangers aangekocht worden met ingebouwde cameraatjes, zogenaamde ‘spy hooks’.  Die kleerhangers worden dan meestal aan de muur gehangen in vrouwentoiletten. Alles wat in het kleinste kamertje gebeurt, wordt vervolgens gefilmd. Wie de kleerhanger geplaatst heeft, kan alle beelden nadien downloaden op een computer.

Te koop via internet
Het was de politie van de Amerikaanse staat Florida die voor het eerst waarschuwde voor de spy hooks. “In openbare toiletten kan iedereen maar beter goed rondkijken”, klonk het. “Als je iets verdachts opmerkt, raak het object dan niet aan. Verwittig meteen de politie. Onthoud ook dat de kleine camera’s ook op andere plaatsen en in andere objecten verstopt kunnen zijn.” De haakjes zijn nu alleen nog maar in Amerikaanse toiletten aangetroffen, maar het blijft niet alleen heel ver weg. Volgens een bericht op de website van de Engelse krant Daily Mail zijn deze haakjes met camera gemakkelijk via internet te bestellen, ook in Europa. En dat is niet eens een grote investering, de camera’s zijn al voor 13 dollar te koop.

spy hooks

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle| Beeld Mirror