Hagel, wind en onweer: na storm Ciara blijft het flink onstuimig

regen wind onweer hagel storm ciara

We zijn nog niet klaar met het onstuimige weer

Van omgewaaide bomen tot een ontzettend drukke ochtendspits: we hebben het natuurlijk over de gevolgen van storm Ciara. Ondanks dat deze gigantische storm ons kikkerlandje inmiddels verlaten heeft, zijn we nog niet klaar met het ‘vieze’ weer. Vooral maandag, maar ook in de rest van de week zal het weer nog niet echt opklaren. 

Onstuimig weer

Volgens het weerbericht van Weeronline blijft het voornamelijk aan de westkust enorm hard waaien. Windstoten van 100 kilometer per uur zullen ervoor zorgen dat een fiets- of wandeltocht alles behalve soepel verloopt. In de middag lijkt het weer iets op te klaren, maar in de avond zal het in veel delen van het land weer hard gaan regenen.

Hagel, onweer en zelfs natte sneeuw

Bij een regenbui blijft het echter niet. De regenbuien gaan gepaard met veel wind, hagel, onweer en zelfs hier en daar wat natte sneeuw. Deze naweeën van de storm Ciara blijven op maandag en dinsdag nog merkbaar, maar zullen in de loop van de week wat minder worden. Naar verwachting zal het aan het einde van de week enorm zacht weer worden voor de tijd van het jaar. De maximumtemperatuur ligt dan rond de 10 graden.

De gevolgen van storm Ciara

Niet alleen veroorzaakte storm Ciara voor problemen op de weg en op het spoor. Ook op Schiphol liep dankzij de storm niet alles op rolletjes. Afgelopen zondag werden er 240 vluchten geannuleerd. Op deze maandag ervaren veel reizigers hierdoor problemen met vertragingen en geschrapte reizen.

Lees ook: Marco Borsato ingetrokken bij moeder na scheiding met Leontine

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Weer online | Beeld: Pexels