De rolkoffer is vanaf november geen handbagage meer bij deze vliegtuigmaatschappij

handbagage

Handbagage mag dan alleen een tas zijn

Velen van ons reizen met rolkoffers als bagage naar de bestemming. Als enkel handbagage voldoende is voor een weekje op een Canarisch eiland, waarom zou je dan ruimbagage bijboeken? Die tijd is vanaf november bij Ryanair voorbij. De Ierse prijsvechter staat rolkoffers dan niet meer toe als handbagage en die koffers zullen gewoon ingecheckt moeten worden. Hier rekenen ze uiteraard wel wat kosten voor. 

Vliegen met Ryanair wordt ietsje duurder.

Minder vertraging

De reden dat de prijsvechter kiest voor deze wijziging is dat ze hopen dat hierdoor minder vertragingen ontstaan. De mensen moeten hierdoor vele malen sneller aan boord kunnen. Zware rolkoffers zijn hierdoor niet meer toegestaan en reizigers mogen enkel rug-, hand en laptoptassen bij zich dragen.

Incheckkosten

Als je toch een rolkoffer mee wilt nemen dan betaal je vanaf november zeven tot tien euro bij voor het inchecken van die bagage. Let er hierbij wel op dat dit alleen geldt voor koffers tot tien kilo. Voor de overige koffers blijven dezelfde regels intact. Of andere vliegtuigmaatschappijen deze nieuwe regel ook gaan invoeren is vooralsnog onbekend.

Lees ook: Het goedkoopste hotel ter wereld kost slechts 92 cent per nacht en zo ziet het eruit

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Linda Nieuws | Beeld: pxhere