Maak jij gebruik van een handdroger na je toiletbezoek? Dit kun je vanaf nu beter niet meer doen…

handdroger vies

Veel schoner worden je handen niet na afloop

Iets dat velen van ons doen na ons toiletbezoek is om onze handen te wassen en vervolgens te drogen in een automatische luchtdroger. Je zou denken dat je handen weer spik en span zijn na je bezoekje aan die vieze openbare toiletten. Niet dus, dit is zelfs misschien wel een van de grootste fouten die je kunt maken…

Als we nagaan hoelang sommige handdrogers al hangen in de openbare toiletten worden we ook niet erg blij.

Het bewijs

Eigenlijk ook geen wonder dus dat de meeste handdrogers je handen niet zo schoon achterlaten dan voor dat ze waren vóór het toiletbezoek. Maar hoe vies zijn je handen dan precies na zo’n handdroger? Dat is vastgesteld door verschillende onderzoeken, waaronder de studie van de University of Leeds. Maar het échte bewijs? Die kwam van een student uit Californië toen ze een schokkende foto deelde op Facebook. Het hele internet was geschokt door het eindresultaat van haar experiment waarin ze aantoonde hoe vies de handdrogers precies zijn.

Schimmels en bacteriën

Een studente uit Californië genaamd Nichole Ward plaatste onlangs de onderstaande foto op Facebook. Hierop is een petrischaal gevuld met schimmels en bacteriën te zien. Deze had ze van te voren ongeveer drie minuten onder een handdroger gehouden. Geen fraai gezicht, toch? Daarnaast concludeert het onderzoek van de University of Leeds dat het aantal microben in de buurt van de klassieke handdrogers tot 4,5 hoger lagen dan op papieren handdoekjes. Ook de modernere ‘jet-air’ waarbij je je handen op en neer moet bewegen werd getest en hierbij zaten er maar liefst 27 keer (!) meer microben op de handen.

Lees ook: Ken je de Posjes nog uit ‘Helemaal Het Einde’? De familie krijgt nu déze eigen serie!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Corroded Hand Dryer / Port Canaveral door Rusty Clark ~ 100K Photos onder de licentie CC BY 2.0