“De handhavers waren onmenselijk!” deze rouwende weduwe kreeg een hoge boete nadat ze haar hondje meenam naar het graf van haar man….

Het hondje van Lyda bezorgde haar een flinke boete….

Lyda de Wint bezocht afgelopen donderdag samen met haar hondje Chica het graf van haar in juni overleden man. Het was een heftige dag voor haar, de steen op het graf was net geplaatst.

Ze stond te huilen bij het graf met het hondje toen er twee handhavers naderden. “Mevrouw, u bent zwaar in overtreding met uw hond”. Vervolgens schreven ze een boete van maar liefst 140 euro uit en letten daarbij niet op het feit dat Lyda duidelijk van streek en in tranen voor ze stond. Ze benadrukt dat ze weet dat ze in overtreding was, ze had de borden heus gezien. Toch had ze het redelijker gevonden als ze een waarschuwing had gekregen. “Ze waren niet vriendelijk, ik was emotioneel en daar werd geen rekening mee gehouden. Ik vind het onmenselijk”, aldus een aangeslagen Lyda. Of ze de boete ook echt moet betalen is nog niet duidelijk, de gemeente heeft aangegeven de zaak opnieuw te bekijken. Wat vind jij hier nu van? Terechte boete of overdreven gezien de omstandigheden? Laat het ons weten in de reacties!

Bron: RTVNH