Hans Kazàn over ziekte: ‘Het was een lange, donkere tunnel’

Hans Kazan

De goochelaar was een tijdje bang dat hij de ziekte niet zou overleven

Hans Kazàn heeft een moeilijke periode achter de rug. De goochelaar is behoorlijk ziek geweest, maar gelukkig gaat het inmiddels weer een stuk beter. Hij staat zelfs weer op het podium! Aan tafel bij Beau vertelde Hans gisteravond openhartig over zijn gezondheid. 

Krankzinnige ziekte

In drie maanden tijd is Hans Kazàn twee keer opgenomen in het ziekenhuis in Spanje met gezondheidsklachten. Uiteindelijk bleek dat dit kwam door een combinatie van verkeerde medicatie en een tekort aan calcium en magnesium in zijn lichaam. In gesprek met Beau van Erven Dorens geeft de goochelaar een update over zijn gezondheid. Hij zegt dan ook stellig dat het ‘heel goed’ met hem gaat. “Het was een lange, donkere tunnel waar ik een tijdje in zat zonder al te veel lichten”, vertelt hij. “Ik had een krankzinnige ziekte.” Kazàn was in die tijd heel misselijk en moest veel overgeven. “Een dag misselijk zijn en overgeven is vervelend. Twee dagen is ongelofelijk rottig, maar na drie weken met een plastic afwasteil onder je arm word je helemaal gek.”

Aan het infuus

In eerste instantie konden de artsen de oorzaak van alle klachten niet vinden. De symptomen waren ‘simpel’, maar er konden ‘duizenden oorzaken’ zijn. Ontzettend vervelend natuurlijk, vooral wanneer je je zo slecht voelt. Op een gegeven moment ging het zelfs zó slecht met Hans, dat hij aan het infuus moest. Hij kon toen niks meer eten. “De kilo’s vlogen eraf – waar ik normaal blij om zou zijn. Maar nee, zo is het niet leuk.”

Bang voor de dood

Kazàn is zelfs even bang geweest dat hij het niet zou overleven. “Op een gegeven moment lag ik in dat ziekenhuisbed. Een gezond mens wil wel duizend dingen. Een ziek mens wil maar één ding: beter worden. (…) Op een gegeven moment dacht ik, zouden ze het ooit vinden? Kom ik hier ooit van af?” vertelt hij openhartig. “Ik dacht, dit was het dan. Tot ziens.” Gelukkig hebben de artsen wél gevonden wat het was, en voelt hij zich nu weer zo goed dat hij terug op het podium stapt.

Lees ook: Hans Kazàn opgenomen in ziekenhuis: ‘Kon niet meer op mijn benen staan’

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress 

Array