Hans Klok wordt geëerd met prestigieuze Britse prijs voor illusionisten

Hans Klok

De illusionist maakte dit bijzondere nieuws bekend in het programma ‘Zomergasten’

Verbazingwekkende trucs, een knap staaltje entertainment en wapperende blonde lokken. Dan kun je het maar over één iemand hebben: Hans Klok. De Nederlander is al jarenlang een van de grootste illusionisten ter wereld – een bijzonder knappe prestatie. Zo’n knappe prestatie, dat hij dit jaar bekroond wordt met de David Devant Award. Dat maakte Hans zondagavond zelf bekend in het programma Zomergasten

Prestigieuze onderscheiding

Het is niet niets om de David Devant Award te mogen ontvangen. Deze prestigieuze Britse onderscheiding, die vernoemd is naar de Britse illusionist David Devant, wordt namelijk jaarlijks uitgereikt aan iemand die van grote betekenis is geweest voor de internationale wereld van illusionisten. Voorgangers van Hans Klok zijn onder anderen grote namen als David Copperfield en Siegfried & Roy. Daarnaast schrijft de Nederlandse illusionist ook nog eens geschiedenis: Klok is namelijk de eerste Nederlander die de prijs mag ontvangen.

Grote ceremonie

“De prijs wordt uitgereikt door de Magic Circle, een grote organisatie van illusionisten in Londen”, vertelt Klok in Zomergasten. Zoals je van illusionisten verwacht, gaat de uitreiking van de prijs normaal gepaard met veel bombarie en glamour. Helaas kan deze grote ceremonie vanwege corona dit jaar niet doorgaan. “Ik krijg de prijs gewoon opgestuurd en moet een filmpje maken voor hun website”, lacht de Nederlandse illusionist. “Maar het is wel een heel bijzondere onderscheiding die maar eens per jaar wordt uitgereikt.”

Zomergasten

Nog een opsteker voor Klok: maar liefst 613.000 kijkers stemden af op de aflevering van Zomergasten met de illusionist. Daarmee was het gesprek met Klok de best bekeken aflevering van het seizoen. Hierin maakte de wereldberoemde goochelaar niet alleen bekend dat hij de prestigieuze Britse prijs in ontvangst mag nemen, maar vertelde hij ook uitgebreid over zijn vak en zijn liefde voor variété.

Lees ook: Hans Klok in diepe rouw na overlijden vaste assistente

Bron: Ditjes en Datjes, NU.nl | Beeld: BrunoPress