Harmen (22) krijgt Leeuwarden centraal aan het dansen na een donkere periode in zijn leven

Harmen

Harmen (22) heeft een donkere periode in zijn leven gehad. Nu gaat het gelukkig beter met hem en op Leeuwarden Centraal was dat duidelijk te merken. Met een rauwe rock-stem en een vrolijk uptempo liedje veroverde hij de harten van de mensen op het station en nu ook op het internet. 

Het filmpje heeft al meer dan een miljoen likes.

Vrolijk
De 22-jarige jongen uit Bitgum moest een half uurtje wachten op Leeuwarden Centraal en nadat hij een tijdje twijfelend langs de piano liep, besloot hij om wat vrolijke deuntjes te spelen. Aan de Leeuwarder Courant vertelt hij: “Op een bepaald moment heb ik toch maar iemand gevraagd of hij mij wilde filmen, terwijl ik op de piano speelde. Daarna gingen mensen spontaan meedansen. Vandaar die lach op mijn gezicht. Het maakte mij ontzettend vrolijk.”

Donkere periode
Het leven van Harmen is niet altijd zo vrolijk geweest. De afgelopen jaren zijn heel zwaar geweest voor hem. “Ik begon op mijn vijftiende met blowen. Drank en cocaïne kwamen er ook snel bij. Dat is zes jaar lang zo doorgegaan. Eerst alleen in het weekend, daarna dagelijks. Het liep compleet uit de hand.” Nu zit hij in een kliniek in Eelde om zijn leven weer op de rails te krijgen. Hij had daardoor ook niet gelijk door wat voor succes zijn filmpje was op het internet. In de kliniek zijn telefoons niet toegestaan, hij zag dus pas later hoeveel likes hij had gekregen. “Ik sta echt versteld”, vertelt hij. “Ik ga als een razende Roeltje het hele internet over.”

Dit leuke filmpje later nog eens bekijken? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Leeuwarder Courant | Beeld: Facebook