Goed nieuws! Harry Potter krijgt mogelijk tv-serie

Harry Potter

Wie stoft z’n toverstaf ook weer af?

De beroemde tovenaarsleerling Harry Potter, de creatie van schrijfster J.K. Rowling, keert mogelijk weer terug! Volgens ingewijden lijkt het erop dat er in de toekomst een tv-serie over de tovenaar wordt ontwikkeld.

Harry Potter tot nu toe

De wereld van Harry Potter is altijd erg populair geweest. Na zeven boeken en acht films over het originele verhaal, was J.K. Rowling nog niet klaar. Vervolgens is er een theaterstuk geschreven over de jaren na Harry’s overwinning op de duistere tovenaar Voldemort. Ook zijn er meerdere films uitgebracht over de tijd vóór Harry in de Fantastic Beasts-serie. Vanaf 2022 worden binnen die serie nog meer films verwacht.

Met alle populariteit van de serie tot nu toe, is er al vaker vanuit fans de wens uitgesproken voor een tv-serie over de originele boeken. De films, die desondanks miljoenen bezoekers trokken, konden helaas niet alle details uit de boeken meenemen omwille van de tijd. Maar een tv-serie zou dat oplossen.

Harry op HBO?

Volgens ingewijden zou dit in de toekomst mogelijk werkelijkheid worden. Zo gaan de geruchten dat de studiobazen van HBO Max en Warner Brothers op dit moment in overleg zijn met mogelijke schrijvers over de richting die de serie zou opgaan. Er ligt helaas nog niks vast. Daarbij komt dat de rechten rond tovenaarsschool Zweinstein en omstreken wat moeilijk liggen. Alles valt onder de controle van J.K. Rowling en tot april 2025 heeft studio NBC Universal de rechten in handen van de franchise.

Ontkenning van studio’s

HBO en Warner Brothers hebben aan journalisten laten weten dat er op het moment nog geen tv-serie over Harry Potter in de maak is. Maar met een publicatiedatum op z’n vroegst in 2025, zou dit wel het perfecte moment zijn om de opties eens te verkennen. Er moeten immers schrijvers en regisseurs komen, een richting voor het verhaal, en natuurlijk acteurs. Bovendien is hierbij een extra vraag: wie gaan eventueel de rollen van Harry (Daniel Radcliffe), Hermelien (Emma Watson) en Ron (Rupert Grint) dit keer vertolken?

Lees ook: Harry Potter-acteur Daniel Radcliffe gelooft in Harry Potter-reboot

Bron: The Hollywood Reporter | Beeld: Videostill Trailer Deathly Hallows (YouTube)