Hartverscheurend: echtpaar moet na 73 jaar gedwongen uit elkaar…

echtpaar

‘Dit wordt de ergste kerst ooit’

Het Canadese echtpaar Herbert (91) en Audrey Goodine (89) wordt na 73 jaar noodgedwongen van elkaar gescheiden. Het zullen de eerste kerstdagen zijn die ze zonder elkaar door moeten brengen..

Volgens Dianna, de dochter van het echtpaar, zijn haar ouders er helemaal kapot van: “Mijn vader huilde,” vertelt ze. “Dit wordt echt de slechtste kerst ooit.” Op haar Facebookpagina vertelt Dianna het hartverscheurende en verdrietige verhaal van haar ouders:

Verhuizen
“Dit is een heel verdrietig kerstverhaal,” begint ze. Ze vertelt over haar ouders die in een Special Care Home wonen in Perth. Omdat Herbert naar een verpleegtehuis toe moet, mag het echtpaar niet meer bij elkaar wonen. Zorgverleners melden dat de oude man licht dementerend is en dat hij daarom speciale zorg nodig heeft. Omdat Audrey in tegenstelling tot haar man geen gezondheidsklachten heeft, mag ze niet met hem mee verhuizen. Dit werd de familie medegedeeld door de gemeente. Toen Dianna om uitstel van het besluit vroeg werd -in ieder geval tot na de kerstdagen- dit genegeerd: het besluit werd voor haar ouders gemaakt.

‘Slechtste kerst ooit’
Haar moeder is er kapot van: “Mijn moeder heeft tegen me gezegd: Kerstmis is nu voor ons voorbij. Dit is de slechtste kerst die we ooit zullen hebben. Waarom konden ze niet iets langer wachten met ons uit elkaar halen?” Dit vraagt ook Dianna zich af: “Mijn ouders zijn al 73 jaar samen en slapen al die tijd al in hetzelfde bed. Ik wil dat mensen weten wat voor scheef systeem we hebben. Er zijn maar twee woorden die het kunnen beschrijven: onethisch en wreed.”

Lees ook: Martine Bijl over nasleep hersenbloeding: ‘Het is alsof er een vreemd wezentje in mijn hoofd zit’

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Facebook