Hartverscheurend: dit hondje werd gedumpt met zijn bek dicht getaped

hond

Wat bezielde de dader?

Een hond is een hele verantwoordelijkheid, maar velen lijken dit nog altijd niet te weten. Ook het baasje van deze hond liep voor zijn verantwoordelijkheid weg. En wel op de meest gruwelijke manier… Hij dumpte zijn viervoeter in een grasveld, tapete zijn bek dicht en bond zijn poten aan elkaar vast. 

Afgelopen vrijdag kwamen loodgieter Carlos Carrillo en zijn collega tot een afschuwelijke ontdekking: iemand had zijn of haar hond gedumpt in een weiland. De twee waren onderweg naar hun werk en zagen iets vreemds in de sloot van een weiland. Hoewel ze niet zeker wisten wat het was, stopten ze de auto.

Hulp nodig
Toen het loodgietersduo eenmaal doorhad dat het om een dier ging, zagen ze hoe ernstig het beestje hulp nodig had. Zijn bek was dicht getaped en ook zijn pootjes waren aan elkaar vastgemaakt.
Diegene die de hond in het weiland in Texas dumpte, had duidelijk de intenties om de hond daar dood te laten gaan. Gelukkig lieten Carlos en zijn collega’s dat niet gebeuren; de twee maakten het beestje los en namen hem mee.

Lieve hond
“Het leek goed met hem te gaan”, vertelt Carlos. “Hij was heel lief en vond de aandacht fijn.” Waarschijnlijk was hij nog maar een dag in het weiland. De twee mannen brachten de hond naar Peewee’s Pet Adoption, een hondenasiel dat geen dieren doodt.
De medewerkers onderzochten de viervoeter en kwamen tot de ontdekking dat alles goed ging met het hondje. Wel bleek hij last van wormen te hebben. Toch lijkt het beestje blij te zijn met zijn redding. “Hij stopt maar niet met kwispelen”, laat een van de medewerkers weten. “Hij is echt een schatje.”

Momenteel wacht het dier nog op een permanente verblijfplaats.

Bron: The DodoBeeld: PeeWee’s Pet Adoption, Carlos Carrillo, Morgan Gunn