Hartverwarmend: deze dakloze speurt stad en land af naar zijn verloren hond

Hij moest sparen voor een buskaartje om haar kant op te kunnen

“Het was zo mooi om te zien. De blijdschap bij allebei was ontroerend. Het vrolijkte ons op. Liefde is liefde, van wie het ook komt”, waren de woorden van een medewerkster die een dakloze voor haar asiel vond slapen in Georgia in de Verenigde Staten. De jonge man was daar gaan liggen, omdat hij op zoek was naar zijn beste vriendin: een hondje genaamd Tata.

De dakloze was al heel lang op zoek naar Tata, maar het lukte hem maar niet om haar te vinden. Toen hoorde hij opeens dat Tata naar een asiel gebracht wordt. De man spaarde voor een buskaartje en toen kon hij eindelijk naar het asiel toe om zijn geliefde hondje weer in zijn armen te sluiten. Hij kwam aan toen het asiel gesloten was en besloot een nachtje op de stoep door te brengen, zodat hij haar gelijk in de ochtend kon zien.

Onjuiste locatie
Dit liep helaas anders dan gepland, want het hondje was helaas niet meer bij het asiel in kwestie. Gelukkig was de persoon zo lief om de man te helpen om naar de juiste locatie te komen. De man kon toen eindelijk zijn geliefde Tata weer in zijn armen sluiten en het hondje is daar net zo blij mee als hij. Normaal moet iemand betalen om een hond uit het asiel te halen, maar voor de man werd een uitzondering gemaakt. Daarbij kan de man altijd aankloppen bij het asiel als hij hulp nodig heeft.

Het enige wat ze hebben
De medewerker van het asiel zegt: “Sommige mensen snappen het niet als we een dier teruggeven aan een dak- of thuisloze, maar sommige van hen kunnen beter zorgen voor hun huisdieren dan mensen die wel een dak boven het hoofd hebben. Als je een zwerver ziet met een huisdier en je vindt het niet fijn om geld te geven dan kan je bijvoorbeeld hondenbrokken geven of zelfs een vlooienband. Wat ze ook nodig hebben zijn flesjes met water: normale spullen die mensen en honden kunnen gebruiken. Hun huisdier is vaak het enige dat ze hebben in hun leven.”

De beelden zijn hartverwarmend:

Wil je dit artikel later nog eens lezen? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Metro | Beeld: CBSsanfran