Jong geleerd is oud gedaan: Heel Holland Bakt komt met een kinderserie

In Heel Holland Bakt Junior nemen jonge bakkertjes het tegen elkaar op

Leuk nieuws voor de fans van Heel Holland Bakt: het populaire programma komt binnenkort met een kinderserie! Jan Slagter sprak eerder al zijn wens uit om een HHB-variant te maken waarin jonge bakkers de strijd met elkaar aangaan en die komt er nu daadwerkelijk. Dat bevestigde de Omroep MAX-baas gisteren in RTL Boulevard. Het bakprogramma zal worden uitgezonden op NPO 3.

Heel Holland Bakt Junior

Volgens Slagter is de volwassen variant van Heel Holland Bakt zó populair onder kinderen, dat het tijd is voor een Heel Holland Bakt Junior. Afgelopen december kwam de omroepbaas al met het idee, zo liet hij destijds weten aan het AD. “Kinderen met hun ouders of grootouders, dat zie ik voor me. Want kinderen vinden bakken ontzettend leuk”, zei hij toen. “We zijn aan het onderzoeken wat mogelijk is, want de wetgeving rondom kinderen en televisie is redelijk complex.”

Kinderversie

Wanneer de kinderserie wordt uitgezonden, is vooralsnog onbekend. Aanstaande zondag wordt de finale van de volwassen Heel Holland Bakt uitgezonden. Het bakprogramma weet na al die jaren nog altijd een miljoenenpubliek voor zich te winnen.

Lees ook: Familie Meiland blikt terug op ongekend succes Chateau Meiland

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill