Heel Holland Bakt ‘relletje’: prachtige meloentaart van meesterbakker Gwen blijkt een kopie

De meloentaart van Gwenn viel behoorlijk in de smaak

Maar liefst 2,3 kijkers keken zondagavond naar de derde aflevering van NPO-hit Heel Holland Bakt, het programma is nog altijd onverminderd populair. Meesterbakker van de week Gwenn (30) gooide hoge ogen met zijn bijna niet van echt te onderscheiden watermeloen-taart, volgens Jannie een ‘subliem’ baksel. 

Joep Meloen
Oplettende kijkers hadden de meloentaart van Gwenn echter al eens eerder gezien, hij is namelijk al eens gebakken in een aflevering van de Britse versie van het programma: The Great British Bake Off. Hobbybakker Gwenn bakte de taart voor zijn vader, die groot fan was van Joep Meloen, een personage van presentator André van Duin. “Het waren zo ongeveer zijn eerste woorden: ‘Ik ben Joep Meloen’. Met een fout Frans accent.”

Twitter
Op Twitter laaide er direct discussie op over de knap gebakken taart. ‘Met zijn ‘ode aan zijn vader’. Joep Meloen, niks ervan!’ en ‘De eerste #hhb #heelhollandbakt rel in wording vermoed ik’, klinkt het. Precies dezelfde taart werd al eens gemaakt door de Britse Flo. Ook in The Great British Bake Off scoorde de lekkernij met een rode vulling veel punten.

Komkommernieuws
Omroep Max noemt de discussie ‘komkommernieuws’. ,,De Joep’s Meloentaart van Gwenn is een variant op de Watermelon Velvet Cake. Recepten voor dit baksel worden miljoenen keren bekeken op YouTube en het is inmiddels een moderne klassieker”, stelt de zender in een reactie. ,,Bij de spektakelstuk-opdracht mogen de kandidaten een recept gebruiken om zich te laten inspireren. Waar dat recept vandaan komt – YouTube, een receptenboek of een geheim familierecept – maakt niets uit. De thuisbakker geeft zijn eigen twist aan het recept en wordt beoordeeld op smaak en uitvoering.” De zender bevestigt dat de meloentaart ook in The Great British Bake Off is gemaakt. ,,Net als appeltaart overigens, soezen en worteltjestaart, en zo kunnen we nog wel even doorbakken.”

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

 Bron: AD | Beeld: Omroep Max videostill