Heel Nederland smelt van 90-jarige sigarenmaker Tinus Vinke: ‘Mijn grootste tegenslag? Ik mis mijn vader en moeder nog steeds”

tinus

Op 90-jarige leeftijd mist Tinus zijn vader en moeder nog elke dag….

Heel Nederland smolt bij het EO-programma ‘Geloof en een Hoop Liefde’, toen presentator Bert van Leeuwen op bezoek ging bij sigarenmaker Tinus Vinke (90).

Tinus vertikt het om met pensioen te gaan en is inmiddels de oudste sigarenmaker in de fabriek De Olifant in Kampen, dat ook al 190 jaar oud is. In het programma Geloof en een Hoop Liefde gaat van Leeuwen langs bij verschillende Nederlanders om hun vaak inspirerende verhaal te vertellen. Iedere week worden mensen uit één bepaalde stad geportretteerd. De thema’s geloof, hoop en liefde staan centraal. Als Bert aan Tinus vraagt wat voor tegenslagen hij in zijn leven heeft meegemaakt, zegt hij aanvankelijk dat dat er niet veel zijn geweest. Maar dan vertelt hij dat hij zijn vader en moeder nog steeds mist en krijgt hij het te kwaad. “Ik mis mijn vader en moeder. Het waren hele lieve mensen. Ze stonden voor iedereen klaar.” Het verbaast Bert dat Tinus precies dát noemt, omdat de meeste mensen van negentig al flink wat op hun bordje hebben gekregen. Maar Tinus heeft naar eigen zeggen weinig te klagen: “Als je nou negentig bent en weinig ziek geweest bent. Dan ben je toch dankbaar?” Wat een inspirerende man, we hopen dat je nog jaren meegaat Tinus! Bekijk het fragment hieronder.

Bron: Linda