Heel slecht nieuws voor Xenos-liefhebbers…

Xenos-liefhebbers

Dat wordt rennen naar Xenos

Wat struinen we graag door Xenos om inspiratie op te doen en hebbedingetjes aan te schaffen. Helaas komt daar verandering in, want een groot aantal Xenos-filialen verdwijnt op korte termijn uit het straatbeeld. Bijna tweederde van de Xenos-winkels wordt getransformeerd tot de formule van de interieurwinkelketen Casa.

Het roer wordt drastisch omgegooid.

Casa

Casa-winkels zijn momenteel nog niet in Nederland te vinden, maar daar gaat verandering in komen. Momenteel heeft het bedrijf maar liefst 500 winkels in acht Europese landen. De komende jaren komen er zo’n 110 Casa-filialen in Nederland bij. Voor de zomer van 2019 moet het ombouwproces zijn afgerond. Wel heeft Casa een Nederlands tintje, want het is eigendom van de familie Blokker.

Xenos

Familie Blokker zette Xenos in mei 2017 te koop. Een schrale troost voor de Xenos-liefhebbers is dat er zestig filialen blijven bestaan. Voor het einde van dit jaar openen de eerste vijftig Casa-winkels hun deuren in Nederland. Voor de medewerkers van Xenos is het minder goed nieuws: volgens LINDAnieuws zullen 180 van de 2.930 Xenos-medewerkers hun baan kwijtraken.

Bron: AD, Lindanieuws | Beeld:  Wikimedia Commons Donald Trung