Voorlopig geen verkoeling: heetste zomer sinds 2003 op komst

hetste zomer sinds 2003

Het wordt in heel Europa bloedheet

Terwijl de temperaturen nu net weer wat gedaald zijn, lijkt het er niet op dat we binnenkort wat verkoeling zullen krijgen. Business Insider meldt dat deze zomer de heetste wordt sinds 2003. In heel Europa schieten de temperaturen de komende tijd omhoog en met name West-Europa zal worden geteisterd door een hittegolf. Op sommige plaatsten kan het kwik zelfs oplopen tot 40 graden.

Bereid je voor op tropische temperaturen.

Europese ‘hel’

Volgens Business Insider wordt deze zomer de heetste Europese zomer sinds 2003. Vanaf woensdag krijgt vrijwel het hele continent te maken met extreem hoge temperaturen. Voornamelijk West-Europa moet zich schrap zetten: op sommige plaatsten kan het zelfs warmer worden dan 40 graden. Dit hete weer kan gevaarlijk zijn, schrijft Business Insider. Een Spaanse weerman noemt de hittegolf op Twitter zelfs ‘de hel’. Hij waarschuwt voor de gevolgen die de warmte met zich mee kan brengen. Met name Frankrijk, Portugal en Spanje worden door de hitte getroffen. Maar ook in andere omliggende Europese landen is het deze zomer beduidend warmer.

Stijgende temperaturen

In bepaalde delen van Frankrijk kan het de komende tijd 39 graden worden, of zelfs warmer. In Berlijn komen de temperaturen zo rond de 38 graden te liggen en in Spanje loopt het kwik op tot 36 tot 38 graden. Zelfs in Polen wordt het naar verwachting 35 à 40 graden, wat op zijn minst 11 graden warmer is dan normaal.

Sahara-wind

De reden voor de hittegolf? Een combinatie van een storm die over de Atlantische Oceaan trekt en een hogedrukgebied over Midden-Europa met hete lucht uit de Sahara. Woensdag is het hitterecord voor het eerst gemeten in Europa. Hoe lang de hittegolf zal aanhouden, is nog niet duidelijk.

Lees ook: PostNL kampt met vertragingen bezorging door hitte

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Business Insider | Beeld: Pexels