Heftig! Dít zijn de beelden van de haaienaanval van Freek Vonk: “Oh god, dat ziet er vreselijk uit…”

Aan de beelden te zien was het een zeer bloederige aanval

Onze favoriete tv-bioloog Freek Vonk komt binnenkort met een nieuw programma: ‘Freek gaat naar de haaien‘. In zijn nieuwe programma duikt Freek in vier afleveringen in de wereld van de haai. Op zijn Facebookpagina deelde hij de eerste beelden van het programma en hier is ook veel besproken haaienbeet in te zien. Let op: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren. 

Begin dit jaar raakte Freek zwaar gewond toen hij tijdens de opnames voor de show in zijn arm werd gebeter door een Caribische rifhaai op de Bahama’s.

Haaienbeet
In de laatste seconden van de video die Freek onlangs deelde op zijn Facebookpagina is te zien dat hij is gebeten door de haai. Met een van de pijn vertrokken gezicht houdt hij een wit stuk verband tegen z’n arm gedrukt dat inmiddels al rood doorbloed is. De bemanning van de boot roept snel hulp in: “We hebben een beet, de presentator is gebeten, ik kom nu direct terug.” Wanneer Freek eenmaal bij de dokter is aangekomen zegt de dokter nog: “Oh god, dat ziet er vreselijk uit…”. Normaal is de Caribische rifhaai een ongevaarlijke haai voor mensen,  maar toch ging het mis. “Een van de haaien heeft een vergissing gemaakt en nam een grote hap uit mijn rechterarm.”

Programma
Gelukkig is uiteindelijk alles goed afgelopen voor de presentator; na een drie uur durende operatie en heel wat hechtingen verder bleek dat er door de beet gelukkig niets vitaals was geraakt. Echter is het gevoel in Freeks rechterarm nog steeds niet terug. Vandaag en morgen zullen de afleveringen van Freek gaat naar de haaien te zien zijn op NPO 3. In dit programma wil de presentator aankaarten hoe slecht het er momenteel wereldwijd voor staat voor de haaien. Gemiddeld worden er jaarlijks zo’n 100 miljoen haaien (dat zijn 3 haaien per seconde(!)) gedood door mensen zodat de vinnen van de haaien in de soep gegeten kan worden. Als het in dit tempo doorgaat zijn de haaien binnen 20 jaar uitgestorven…


Lees ook: Met déze tips komen jij en je huisdieren oudejaarsavond stressvrij door

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: NPO, Linda | Beeld: Beeldbank NPO, Credits: Ivo Borkus