Heftig: financiële problemen Patricia Paay zijn veel groter dan gedacht

Patricia zit volgens Shownieuws diep in de financiële problemen

Patricia Paay zit dieper in de financiële problemen dan gedacht, zo meldt Shownieuws. Bekende Buren meldde woensdag dat La Paay nog steeds een enorme schuld bij de Belastingdienst heeft en die is maar liefst twee keer zo groot als voorheen bekend was.

Kadaster
Het huis van Patricia Paay in het Noord-Hollandse Lijnden is onlangs verpand aan de bank. Dat betekent dat de hypotheek die op de woning rust nu geldt als aflossingsverplichting. Mocht La Paay haar huis verkopen, dan klopt de Belastingdienst opnieuw aan. Uit kadasterdocumenten blijkt dat de 68-jarige diva een hypotheekakte ondertekende waarmee ze toestemming gaf voor de verpanding van haar woning, die sinds twee weken te koop staat voor 475.000 euro.

Belastingdienst
In de akte is te lezen dat een deel van de opbrengst uit de verkoop direct naar de hypotheekbank zal gaan: “De hypotheekgever verleent ten behoeve van de ontvanger een recht van hypotheek en pand tot een totaalbedrag van 195.000 euro, tot zekerheid voor de betaling van hetgeen de hypotheekgever de Ontvanger verschuldigd is of kan worden”, luidt een fragment. Dit zou Patricia alsnog niet verder helpen, want volgens Bekende Buren kan de Belastingdienst alsnog geld van haar eisen.

Betalingsregeling
Begin deze maand bleek dat de Belastingdienst een eerdere beslaglegging op Paays woning had opgeheven. Volgens de blondine had ze eerder een terugbetalingsregeling getroffen, maar de fiscus zou dat recent en per abuis over het hoofd hebben gezien. ,,Ik heb gezegd: als ik moet betalen, betaal ik wel, maar dat kan ik nu even niet”, legde ze uit. En over gemaakte afspraken: ,,Daar is zelfs een notaris bij geweest. De Belastingdienst werkt veel langs elkaar heen. De een weet niet waar de ander mee bezig is.”

 Bron: AD | Beeld videostill