Heftig! Floortje Dessing zit vast in een kelder in Jemen: ‘Er staat een tank voor de deur’

‘Overal hoor je mensen schreeuwen’

Dat Floortje Dessing vaak de grenzen opzoekt, is bekend. Voor haar programma Floortje naar het einde van de wereld zoekt ze de mooiste en nu ook de gevaarlijkste plekken ter wereld op. Ze ging met het Rode Kruis mee naar Jemen om daar de plaatselijke bevolking te helpen. Helaas liep dit compleet uit de hand en zit ze nu vast. 

Ze zit middenin het gebied waar gevochten wordt.

Tank
Gisternacht werd de stad waar Floortje zit gebombardeerd door de internationale coalitie. Ze zit nu ondergedoken in het hoofdkwartier van het Rode Kruis, omdat het veel te gevaarlijk is om naar het vliegveld te gaan. “Vandaag staat hier een tank voor de deur die gebouwen kapot schiet”, vertelt Merlijn Stoffers, woordvoerder van het Rode Kruis. Juist door die tank kunnen ze nu niet weg. Volgens Stoffels is het ‘dag en nacht een enorm kabaal’. “De kogels vliegen hier tegen de muren. Overal hoor je mensen schreeuwen.”

Belangrijk
Veel mensen vragen zich af waarom Floortje naar zo’n gevaarlijk gebied is gegaan. “Dat hebben bijvoorbeeld mijn ouders en mijn vrienden zich ook afgevraagd: moet je daarnaartoe? En dan zeg ik: Ja! Ik wil hiernaartoe. Ik vind het prachtig dat ik voor mijn programma mooie bestemmingen mag bezoeken, maar ik vind het ook onwaarschijnlijk belangrijk dat je door het medium televisie ook laat zien wat er gebeurt”, vertelt ze. “Ik ga niet voor mijn lol middenin een crisisgebied zitten, waar ik gewoon uitermate onveilig ben, maar ik doe dit omdat ik het ontzettend belangrijk vind. We mogen dit conflict eenvoudigweg niet vergeten.”

Lees ook: Sylvia Geersen woest op EO

Bron: NOS | Beeld: videostil RTL