Heftig! John van den Heuvel heeft een prijs op zijn hoofd staan

 

john van den heuvel

De misdaadverslaggever wil gewoon doorgaan met werken

Er breekt een onzekere tijd aan voor John van den Heuvel. De misdaadverslaggever heeft een ‘aanzienlijk geldbedrag’ op zo’n hoofd staan. De dreiging zou komen vanuit de hoek van de motorbende No Surrender. 

De politie neemt de dreiging zeer serieus.

Leiders
Nadat er overlegd was met de officier van justitie is er is gelijk een strafrechtelijk onderzoek gestart. De drie leiders van de motorbende zijn op het matje geroepen en daar worden nu gesprekken mee gevoerd, aldus de politie. “Zij worden gewezen op hun verantwoordelijkheid en opgeroepen om een eind te maken aan de bedreiging”, vertelt een woordvoerder van de politie.

Aangifte
John zelf vindt het heel fijn dat de politie de zaak heel serieus oppakt. “We gaan gewoon door met ons werk en hopen dat ook motorclubs inzien dat journalisten zonder bedreigingen hun werk moeten kunnen doen. Verder kunnen we op verzoek van de politie over de aard van de bedreigingen niets zeggen om de onderzoeken niet te bemoeilijken”, zegt hij tegen De Telegraaf. Mick van Wely is ook een misdaadverslaggever en ook hij heeft deze week aangifte gedaan van bedreiging. Hij heeft een serie artikelen geschreven over geweld van motorbendes en daar zijn een aantal leden niet van gediend.

Lees ook: Connie Witteman slaat een nieuw carrièrepad in!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: De Telegraaf | Beeld: videostill rtl late night