Heftig! Katja Schuurman vertelt voor het eerst over ‘ontspoorde periode’

katja schuurman

‘Mijn familie was mijn vangnet, anders had het anders kunnen lopen’

Katja Schuurman is niet altijd zo stabiel geweest als ze nu is. Ze heeft een tijd een heel druk en heftig leven geleid en daar kwam ook het gebruik van verdovende middelen bij kijken. Nu gaat het goed met haar, maar ze doet in tijdschrift JAN voor het eerst een boekje open over deze ‘redelijk ontspoorde periode’. 

Twintig jaar terug zat haar leven in een stroomversnelling.

Verdovende middelen
Living in the fast lane, het klinkt stoer, alleen: ik kon mezelf niet meer afzetten. Slapen lukte alleen als ik gewoon omviel van de drank, dan moest ik mezelf geforceerd uitschakelen.” Ook drugs kwam haar niet vreemd voor. Ze gebruikte cocaïne, terwijl ze diezelfde dag nog opnames had. Ze deed het in haar kleedkamer en liet de deur openstaan. “Door de deur van de kleedkamer open te houden, probeerde ik het mezelf opzettelijk moeilijk te maken.”

Amy Winehouse
Katja heeft het ook over de dankbaarheid die ze voelt voor haar familie. Haar familie was het vangnet wat ze nodig had in die periode, anders had het allemaal heel anders kunnen gaan. Ze zag laatst een documentaire over het heftige leven van Amy Winehouse en dat greep haar enorm aan. “Amy had die liefdevolle mensen niet om zich heen, en dat is haar ondergang geworden. Die documentaire maakte veel indruk op me – ik heb tranen met tuiten gehuild.”

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Linda | Beeld: Videostill