Heftig: Kopen zonder Kijken-makelaar Alex ontsnapte aan de dood

alex van keulen

‘Het bleek foute boel te zijn’

Hoewel we makelaar Alex van Keulen iedere week weer op de buis zien verschijnen bij het programma Kopen zonder Kijken, had het niet veel gescheeld of fans van het programma hadden hem nooit gekend. In een openhartig interview met Story vertelt Alex namelijk dat hij in het verleden aan de dood is ontsnapt. 

Kopen zonder Kijken

In Kopen zonder Kijken is Alex een onmisbare factor: nadat de kopers die blind een huis gaan kopen hun wensenlijstje hebben doorgegeven, is hij degene die op zoek gaat naar een geschikte woning. Samen met collega’s Bob Sikkes en Roos Reedijk zorgt hij er vervolgens voor dat de kopers in een prachtig nieuw huis kunnen gaan wonen.

Ziek

En hoewel we de makelaar kennen als een vrolijke verschijning, vertelt hij in een interview met weekblad Story dat zijn leven niet altijd over rozen ging. In het verleden kampte hij namelijk met een ontstoken hartspier. “Daar is een Vlaamse gewichthefster onlangs aan overleden. Je gaat slapen en wordt niet meer wakker, zo snel kan het gaan”, vertelt hij in het blad. “Ik had het geluk dat mijn vrouw in de gaten had dat er iets ernstigs aan de hand was, me terug naar het ziekenhuis heeft gereden – ook al hadden de artsen me die middag verteld dat ik een maagzweer had – en toen bleek het foute boel te zijn.”

Pleegzorg

Hoewel het misschien gek klinkt, vervolgt Alex dat dit het mooiste is wat hem is overkomen. “Vanaf dat moment ben ik echt gaan leven. Ik heb mijn baan opgezegd en ben voor mezelf begonnen.” Inmiddels is Alex weer gezond, en lacht het leven hem toe. Samen met zijn vrouw Saskia heeft hij de zorg over een aantal pleegkinderen. “Vanaf 2014 zijn we serieus met pleegzorg aan de gang gegaan”, vertelt hij daarover. Wij hebben gekozen voor langdurige pleegzorg, geen crisis- of weekendopvang, omdat we dat prettiger vonden en op die manier echt iets voor een kind konden betekenen.”

Lees ook: Oeh: zoveel kost het om Bob uit Kopen Zonder Kijken in te huren

Bron: Love Reality | Beeld: Kopen zonder Kijken Videostill