Heftig: politie Enschede plaatst als waarschuwing beelden van ‘bad trip’ na drugsgebruik op Facebook

De reacties op de beelden zijn niet positief

De politie van Enschede heeft beelden op Facebook geplaatst waarop te zien is hoe een man na drugsgebruik een ‘bad trip’ krijgt. Inmiddels heeft de politie de controversiële beelden van Facebook afgehaald, maar natuurlijk niet voordat vele mensen de beelden al hadden bekeken.

Beelden
Op de beelden was te zien hoe een onbekende man met stuiptrekkingen tegen een muur aan op straat zat. De man was niet aanspreekbaar voor de politie. Agenten hebben de hulpdiensten gebeld, waarna de man met een ambulance naar het ziekenhuis toe is gebracht. “Gelukkig waren we er op tijd bij. Het had totaal anders kunnen aflopen,” schrijft de politie bij de beelden. Met de video wilden de agenten waarschuwen voor de gevolgen van drugs.

Klachten
Op de video werd niet alleen maar positief gereageerd: vele mensen vinden de beelden te ver gaan. Zo kwamen er veel klachten binnen van mensen die vonden dat de politie met de beelden inbreuk maakte op de privacy van het slachtoffer. De politie verwijderde naar aanleidingen van deze klachten het filmpje en plaatste later een excuus op Facebook: “We zijn er niet op uit om de privacy van wie dan ook te schenden. Dit effect heeft geleid tot een een heroverweging. We hebben de post verwijderd, maar blijven nadrukkelijk posten over de gevaren in onze maatschappij; dus ook die van drugsgebruik.”


Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest

Bron: LINDAnieuws | Beeld: videostill