Heftig: vrouw filmt ‘horrorvlucht’ vanaf Ibiza, beelden liegen er niet om

‘Ik dacht dat het vliegtuig in zee zou storten’

De Britse Nickola Tye vloog niet lang geleden met de budgetvliegmaatschappij Jet2 van Ibiza naar Leeds, toen de piloot iedereen opeens deed opschrikken door te vermelden dat er een noodlanding gemaakt moest worden. Het vliegtuig nam opeens een duikvlucht naar beneden en Nickola filmde alles.. 

Afscheidsbericht
Toen het vliegtuig een duikvlucht naar beneden nam, dacht Nickola dat het toestel in de zee zou storten. Op dat moment waren haar twee kinderen en man niet bij haar; ze dacht dan ook dat ze hen nooit meer terug zou zien. Op het moment dat het vliegtuig gevaarlijk laag boven de grond begon te vliegen stuurde ze haar man een afscheidsberichtje.

Zuurstofmaskers
Gelukkig was dit geen afscheid, want wonder boven wonder wist de piloot het vliegtuig veilig aan de grond te zetten op het vliegveld in Barcelona. Nickola maakte van de enge minuten een filmpje, waarin te zien is hoe de zuurstofmaskers al naar beneden hingen. Bij passagier John Hatfield echter niet; zijn zuurstofmasker kwam niet naar beneden. Toen hij het personeel om hulp vroeg, zaten zij zelf al met een masker op op hun stoelen. Gelukkig lukte het hem uiteindelijk zelf om zijn masker naar beneden te krijgen.

‘Klein technisch probleem’
Inmiddels heeft de vliegmaatschappij gereageerd op het incident; volgens hen was er sprake van een ‘klein technisch probleem’. Vier uren later konden de passagiers hun reis naar Leeds vervolgen in een ander toestel, maar vele waren nog teveel in shock om opnieuw in een vliegtuig te stappen.

Wil je dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: videostill