Heftige televisie: onbegrip tussen moeder en adoptiedochter in ‘Eindelijk Thuis’

heftige

Ook de kijkers vonden het ontzettend heftige beelden

De 34-jarige Priyani werd op driejarige leeftijd vanuit Sri Lanka geadopteerd door een Nederlands stel. Ze voelde zich in Nederland en bij haar adoptiefamilie echter nooit op haar gemak. In Eindelijk Thuis reist ze samen met haar adoptiemoeder naar Sri Lanka.

De reis loopt echter uit op een pijnlijke confrontatie.

Adoptie

De 34-jarige Pryiani is op jonge leeftijd te vondeling gelegd in Sri Lanka. Nadat ze in verschillende weeshuizen heeft gezeten, wordt ze op driejarige leeftijd geadopteerd door een Brabants burgemeestersgezin dat zelf geen kinderen kon krijgen. In de pubertijd gaat het mis: Pryiani voelt zich behoorlijk alleen en voelt zich niet thuis. Ze had het gevoel dat ze niet zichzelf kon zijn thuis en langzaam maar zeker voelde ze zich steeds agressiever worden; ze kon niet meer met haar boosheid omgaan. Ze loopt op haar vijftiende van huis weg en verbreekt alle contact met haar ouders. Op haar 21e komt ze via een opvangtehuis weer op het juiste pad terecht en het contact met haar familie herstelt stukje bij beetje.

Naam

In het programma reist Pryiani samen met haar moeder terug naar haar geboorteland om hopelijk de banden met haar moeder te herstellen. Het loopt uit op een pijnlijke confrontatie tussen moeder en dochter. Moeder Annelies vindt het bijvoorbeeld heel erg dat Pryiani de Nederlandse naam die haar ouders haar hebben gegeven -Lisanne- niet meer gebruikt. Ook voelt Annelies enorm veel verdriet over het feit dat haar dochter van huis is weggelopen.

Pislink en verdrietig

Haar moeder kan haar verdriet en ergernis niet verbergen als Pryiani vertelt dat ze in de periode toen ze wegliep en op straat belandde pas echt zichzelf kon zijn: “Het heeft me een hoop ellende gebracht maar ik ben blij dat ik die keuze heb gemaakt, want thuis was ik zo vreselijk ongelukkig. Maar door die ellende heb ik mezelf gevonden en kon ik gelukkig worden.” Verschrikkelijke woorden voor Annelies die keihard aankomen: “Ik had er moeite mee. Het was een combinatie van pislink en verdrietig. Het voelt als een klap in je gezicht. Besef je één moment hoeveel verdriet wij ervan gehad hebben?”

Bekijk hier de uitzending van Eindelijk Thuis. 

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: LINDAnieuws | Beeld: videostill