‘Held van Parijs’: man redt jongetje dat aan het balkon van de vijfde verdieping bungelt

held van parijs
Malinese man wordt de held van Parijs

Toen Mamoudou Gassama een kind aan het balkon van de vijfde verdieping zag bungelen, twijfelde hij geen moment. Hij sprong op het laagste balkon en maneuvreerde zich als een heuse Spiderman naar het hoger gelegen balkon. Omstanders filmden het voorval verbaasd. De man wordt vandaag ontvangen door president Macron.

Wat een lef.

Angst

Hoe dit ooit kon gebeuren is onbekend, maar een vierjarig jongetje bungelde aan de balustrade van het balkon op vijf hoog. De Malinees Mamoudou Gassama twijfelde geen moment en klom naar boven. De buren van het jongetje konden hem door het hek tussen de twee balkons net niet bereiken. Gelukkig was Gassama fit en sterk en kon hij naar boven klimmen.

Gefilmd

Omstanders filmden het gehele voorval. Op het filmpje is te zien hoe Gassama naar boven springt, met gevaar voor eigen leven. Later verklaart hij op Franse televisie dat ‘hij het deed omdat het een kind was’. Zo zei hij, ‘Ik hou van kinderen, ik dacht niet aan de hoogte of het risico.’ Gassama weet het kind te redden voordat de brandweer ter plaatse is. Het kind is in bescherming genomen bij jeugdzorg, omdat er geen ouder of voogd aanwezig was om op het vierjarige kind te passen. Zijn vader was even naar de supermarkt en dacht dat de deur naar het balkon dicht zat.

Geen papieren

Vandaag bleek dat Gassama geen papieren heeft. Hij is een aantal maanden geleden vanuit Mali naar Parijs gekomen om een nieuw bestaan op te bouwen. Veel mensen, burgers én politici, pleiten nu om de Malinees een Frans burgerschap te geven omdat hij nu de held van Parijs is. Burgemeester Anne Hidalgo wil zich hier voor inzetten omdat deze heldendaad ‘een voorbeeld is voor alle burgers en dat de stad Parijs hem zeer graag zal ondersteunden in zijn pogingen zich in Frankrijk te vestigen.’ Gassama werd vandaag door president Emmanuel Macron gehuldigd en kreeg de Franse nationaliteit.

Bekijk de spannende beelden hieronder:

Lees ook: Weinig geld, maar wil je toch op vakantie? Dan moet je naar een van deze goedkope steden gaan!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Videostill