Het blijft de hele week nat en stormachtig: nu al veel stormschade


Het blijft de hele week stormachtig

Regen, hagel, natte sneeuw en veel wind: typisch maartweer. Afgelopen week is er al veel regen gevallen en ook deze week blijft het nat. Daarnaast zal het ook flink blijven waaien. In het zuiden van het land is al veel schade ontstaan door de harde wind, maar het lijkt erop dat het tot tenminste zondag nog stormachtig blijft.

Er vallen “maartse buien”.

Weer

De wind blijft deze week krachtig. Vooral langs de kust in het westen waait het flink, daar kan de wind zelfs oplopen tot stormkracht 9. Zo hard als zondag zal het niet tekeer gaan, maar er kunnen nog windstoten van 90 kilometer per uur voorkomen, aldus Nicolien Kroon van Buienradar.

Regen

Ook blijft het de hele week flink regenen. Volgens Kroon zal het de hele week ‘kletsnat’ blijven. “Tot en met zaterdag is het in ieder geval grijs en nat met heel veel wind. Zondag lijkt iets beter te worden.”

Storm

In het zuiden van het land zijn veel meldingen binnengekomen van stormschade. Takken waaien van de bomen af, maar ook hele bomen en schuttingen liggen op hun kant. In Brabant raakte een man zelfs gewond omdat een boom op zijn auto viel. Ook in Zuid-Holland ging het flink tekeer. Daar kreeg de brandweer meldingen van omgevallen bomen, losse zonnepanelen en rondvliegende dakpannen en dakkapellen.

Lees ook: 7 signalen die erop kunnen wijzen dat je fibromyalgie hebt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws, Linda Nieuws | Beeld: Pexels