Heleen van Royen bezorgd om dochter: ‘Mijn bange moederhart draait overuren’

Heleen voelt zich angstig en maakt zich zorgen om haar zwangere dochter Olivia

Velen kennen Heleen van Royen als schrijfster, maar voor haar kinderen is ze gewoon hun moeder. Momenteel is Heleens dochter Olivia zwanger en ten tijden van het coronavirus baart dat Heleen zorgen, zo schrijft de moeder op Instagram.

Wees voorzichtig

Ouders willen altijd dat hun kinderen voorzichtig zijn. Heleen is daar echt geen uitzondering op. Ze drukte haar dochter al meerdere keren op het hart dat ze echt voorzichtig moet zijn ‘juist nu’, zo schrijft Heleen op Instagram. Op het sociale medium plaatste de moeder een foto van haar zwangere dochter die stralend haar buik vasthoudt.

Met mijn leven bewaken

Olivia kent haar moeder goed. “Jij zou mij het liefst tot het einde van deze zwangerschap willen opsluiten. Dat wilde je al voor de crisis”, zo zou Olivia hebben gezegd. “Het is waar”, bekent Heleen. “Ik zou haar het liefst in een doosje willen doen. Niemand in de buurt laten komen. Haar en de baby in mijn schoot met mijn leven bewaken.”

Veel zorgen

De schrijfster bekent er slapeloze nachten aan over te houden. En dat terwijl haar dochter zich kiplekker voelt. Ze probeert zich niet te veel zorgen te maken, maar het is lastig. “Houd je hoofd koel en je hart warm, zei een verstandige arts gisteravond op tv. Ik probeer het. Veel, heel veel warme hartjes en kracht voor iedereen die lijdt onder deze crisis (of welke andere crisis dan ook) of deze aan het bestrijden is.”

View this post on Instagram

“O mam,” zucht Olivia, als ik haar voor de zoveelste keer op het hart druk dat ze nu, juist nu, echt heel voorzichtig moet zijn. “Jij zou mij het liefst tot het einde van deze zwangerschap willen opsluiten. Dat wilde je al voor de crisis.” Het is waar. Ik zou haar het liefst in een doosje willen doen. Niemand in de buurt laten komen. Haar en de baby in haar schoot met mijn leven bewaken. Mijn angsten trappelen als wilde paarden en houden me uit mijn slaap. Mijn bange moederhart draait overuren. En dat terwijl alles goed gaat. Ze heeft een man die voor haar zorgt en die deze onbedoeld symbolische foto maakte. Houd je hoofd koel en je hart warm, zei een verstandige arts gisteravond op tv. Ik probeer het. Veel, heel veel warme hartjes en kracht voor iedereen die lijdt onder deze crisis (of welke andere crisis dan ook) of deze aan het bestrijden is. ??

A post shared by Heleen van Royen (@heleenvanroyen) on

Lees ook: Freek van Noortwijk geeft update over zwangere Katja: ‘We maken ons geen zorgen’

Bron: Instagram Heleen van Royen | Beeld: Hollandse Hoogte, Sander Koning