Hallo herfst! Het weer slaat volgende week drastisch om


Het wordt volgende week herfstachtig warm

We hebben het de afgelopen periode zwaar te verduren gehad. De koude oostenwind was veel aanwezig in ons land, en deze wind zorgde voor zeer koele temperaturen. De temperaturen lagen de afgelopen twee weken dan ook ver onder de gemiddelde temperaturen voor deze tijd van het jaar. Gelukkig hebben we ook goed nieuws. Het winterse weer maakt plaats voor de herfst.

Het is vanaf volgende week gedaan met de koude oostenwind.

Wind vanuit het zuiden

Aankomende woensdag maakt het koude winterse weer plaats voor de iets warmere herfst. “We tappen dan uit een compleet ander vaatje”, zegt weerman Arjan Willemse van Buienradar. “Het kan donderdag en vrijdag zo’n 11 tot 12 graden worden. Het weer wordt anders dan we de laatste tijd gewend zijn”, zegt Willemse. “We hebben nu te maken met koud weer en een oostelijke stroming. Woensdag draait de wind en komt die vanuit het zuiden.”

Regen en wind

Vergeleken met eerdere temperaturen rond deze tijd van het jaar, liggen de temperaturen normaal gesproken tussen de 7 à 8 graden. Volgens Willemse hebben de we laatste tijd vooral te maken met grijs en rustig weer. “Vanaf woensdag krijgen we te maken met regen en wind. Daar valt verder nog niet veel over te zeggen. Mogelijk gaat het hard waaien aan de noodkust, windkracht 7.”

Lees ook: Consumentenbond waarschuwt: pas op voor nepwebshops

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pixabay