Herfstig weer: vijfdaagse regendouche voorspeld

regenbuien regen regendouche
We bereiden ons voor op een zeer natte, regenachtige week

De winter: je houdt ervan of je vindt het vreselijk. De landschappen veranderen in prachtig witte vlakten, maar de kou die erbij komt kijken is niet voor iedereen even prettig. Als er dan iets is waar we nóg meer hekel aan hebben dan kou, dan is het wel regen. Herken jij je hier in? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor je: de komende week wordt er een grote regendouche voorspeld.

Nat, natter, natst.

Regendouche

De temperaturen lijken weer wat te gaan stijgen, waardoor we eerder het gevoel hebben dat we ons in het herfstseizoen bevinden dan in de koude winterperiode. Volgens de voorspellingen komen de temperaturen de komende dagen uit tussen de 6 en 12 graden. Fijn natuurlijk dat het weer iets warmer wordt, echter gaan deze stijgende temperaturen gepaard met flinke regenbuien. Dus ga jij altijd met de fiets naar het werk of haal je de boodschappen met de fiets? Dan is de kans groot dat je niet droog gaat aankomen deze week…

Avondspits

Weerman, Dennis Wilt van Buienrader, voorspelt dat er de komende vijf dagen ‘een flinke bak met water’ naar beneden komt vallen. Vandaag zal daarvan de eerste dag zijn. Niet alleen fietsers, maar ook automobilisten kunnen door deze regendouche de nodige hinder ondervinden. Vandaag, in de loop van de middag, zal het volgens Wilt steeds harder gaan regenen en tijdens de avondspits zou het zomaar eens met bakken uit de hemel kunnen vallen. Het gevolg: lange files.

Na regen komt zonneschijn

Gelukkig bestaat de uitspraak ‘na regen komt zonneschijn’ er niet voor niets. Wilt legt uit dat we de regen nodig hebben na de extreme droogte van afgelopen zomer. Nog steeds is de grondwaterstand niet op normaal niveau. Indien dit zo blijft kan dit voor aankomende zomer opnieuw voor problemen zorgen. De hoeveelheid regen die aankomende dagen voorspeld is, zou in ieder geval genoeg moeten zijn om de landbouwakkers weer voldoende water te bezorgen.

Lees ook: Weer wordt politie belemmerd door filmende omstanders bij reanimatie

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Buienradar, LindaNieuws | Beeld: PxHere