Herfststorm op komst: ‘Wind kan oplopen tot windkracht 8’

Het herfstachtige weer houdt de komende dagen nog even aan

Hoewel de kerstdagen voor de deur staan, hoeven we nog geen besneeuwde witte landschappen te verwachten. Het herfstachtige weer houdt nog enige tijd aan, waardoor de kans op een witte kerst vrijwel verkeken is. Nicolien Kroon van Buienradar legt aan RTL Nieuws uit wat de weersvoorspellingen voor de komende tijd gaan zijn.

Stilte voor de (herfst)storm

Vandaag zal in grote delen van het land de zon zich laten zien. Vanaf de avond keert het weer om en gaat het in sommige delen van Nederland flink waaien. “Overdag is het heel aardig, maar dat is wel een beetje de stilte voor de storm: later trekt de wind flink aan”, laat Kroon weten. Met name langs de Nederlandse kust kan de wind oplopen tot windkracht 7. Volgens de weerdeskundige kan het langs de noordwestkust in de avond zelfs oplopen tot windkracht 8. “Misschien dat-ie hier en daar zelfs nog even de 9 aantikt.”

Weersvoorspelling komende dagen

Blijft het dan bij deze ene avond met veel harde windvlagen? Helaas niet, want de herfststorm lijkt de komende dagen aan te houden. Volgens Kroon lijkt het de komende dagen meer op herfst dan winter. “We hebben een onstuimige week voor de boeg waarin het ook donderdag weer stevig gaat waaien.” De temperatuur loopt vandaag op tot een graad of 7, dus erg koud wordt het niet. “Veel kouder gaat het de komende dagen ook niet worden en we zullen het ook later deze week zeker niet droog houden”, aldus Kroon.

Lees ook: Kabinet verbiedt het recreatief gebruik van lachgas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Wikimedia Commons, Flávio Amieiro