Herhaling Ik Vertrek zorgt voor veel onbegrip bij kijkers

Ik Vertrek Joost Susan

Fans van het programma reageren geschokt en verdrietig

Afgelopen zaterdagavond was een herhaling te zien van Ik Vertrek. In de aflevering, die vier jaar geleden voor het eerst werd uitgezonden, zagen we hoe Joost en Susan hun vertrouwde woonplaats Almere verruilden voor het Spaanse Andalusië. Wat de aflevering echter niet vermeldde, was dat Joost slechts drie maanden na de uitzending in 2015 overleed. Dit leidde tot veel kritiek van kijkers van het populaire programma. 

Volgens vele kijkers heeft de AvroTros een slechte beurt gemaakt.

Joost

In de update, die traditiegetrouw na elke uitzending op de website van het programma geplaatst wordt, schrijft Susan: Sinds de uitzending van 5 december 2015 is mijn leven behoorlijk veranderd en op zijn kop gezet. Nog geen 3 maanden na de uitzending is Joost overleden aan een hartaanval. Hij deed mee aan een mountainbikewedstrijd waar hij al maanden voor had getraind. En dan op 13 maart 2016 krijg je zo’n vreselijk bericht en staat je wereld even stil…”

Slechte beurt

Op sociale media reageren kijkers geschokt op het vreselijke nieuws. Ze laten massaal weten erg geschrokken te zijn en het verdrietig te vinden. Ook zijn veel fans van het programma van mening dat omroep AvroTros een slechte beurt heeft gemaakt, omdat ze het overlijden van Joost aan het eind van de uitzending niet hebben vermeld. Op de Facebookpagina van Ik Vertrek reageert een woordvoerder van AvroTros op alle commotie. Wanneer een kijker de omroep verwijt dat het uitzenden van de herhaling van weinig respect voor de nabestaanden getuigt, luidt de reactie: “Uiteraard is er altijd overleg en zouden wij dit niet zonder toestemming uitzenden.” Toch blijft er veel onbegrip bestaan over de actie.

Tweets

Waar een uitzending van Ik Vertrek meestal gepaard gaat met humoristische tweets over de aflevering, was dat nu niet het geval. “Als na driekwart van de aflevering ineens voorbij komt op Twitter dat Joost een paar maanden later dood is neergevallen, dan hoeven al die quasi grappige tweets, inclusief mijn eigen, ineens niet meer”, schrijft iemand.

Lees ook: ‘Married at First Sight’-huwelijk lijkt op huwelijksreis al stuk te lopen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard, Telegraaf | Beeld: Videostill NPO

Array