7x al te herkenbare momenten uit Chateau Meiland seizoen 2

‘Net doen alsof je gek bent’

Gisteren werden de wijnflessen onder televisiekijkend Nederland weer ontkurkt. Televisieknaller Chateau Meiland verscheen met nieuwe aflevering op de buis en dat moest natuurlijk bekeken worden onder het ‘wijnen’. Het reilen en zijlen op Chateau Marillaux zorgde weer voor heel wat vertier. En herkenning. Deze familie Meiland-momenten komt elk gezin bekend voor.

Komen de volgende euvels jou en je gezin ook bekend voor?

De vaatwasmachine uitruimen

Erg leuk, een huis dat bedeeld is met een vaatwasmachine. Maar aan de inruimdynamiek moet vaak nog gewerkt worden, zo ook op het chateau. Martien trof twee gootstenen vol vuile vaat aan. Maar dat was – zo redeneerde Maxime – Martiens eigen schuld, want hij had zijn vaatwasverantwoordelijkheden de avond ervoor niet serieus genomen. Herkenbaar?

De klusjes van een ander opknappen

Als familie kun je nog zo goed overlegd hebben over wie welke taak op zich neemt, maar in de praktijk loopt het toch even anders. Dacht je ergens van vrijgesteld te zijn? Sta je toch weer de longen uit je lijf te lopen. Met deze kwaal zijn ze in Frankrijk ook bekend. Zo moest Martien bijspringen om te helpen met het ontbijt. En dat terwijl hij de avonddienst had.

Vreemde woorden

Ken je dat moment: je praat met iemand en opeens schudt hij of zij een woord uit zijn mouw waarvan je geen idee hebt wat het betekent en óf het überhaupt een woord is. Wij vertellen je vast: gobbelen is echt een woord. 

Samen absoluut niet goed op de weg letten

Martien is niet zo’n held achter het stuur, maar als bijrijder vallen ook nog wat inhaalslagen te maken. Zowel met vrouw Erica als met huisvriendin Caroline gaat Martien in de auto op pad, maar daarbij wordt nog weleens de verkeerde kant opgereden. “Net doen of je gek bent”, praat Martien het goed wanneer Erica ergens heenrijdt wat eigenlijk niet de bedoeling is. 

Je schoonzoon meteen aan het werk zetten

Montana is jarig en ze komt langs op het chateau en neemt haar vriend mee. De twee zijn erg welkom, maar worden na de verjaardagstaart gewoon aan het werk gezet. Een beetje family bonding terwijl je een gastenverblijf opknapt kan natuurlijk nooit kwaad.

Vergeten waar je de auto hebt geparkeerd

Toch leuk om te zien dat de tv-persoonlijkheden die je zo leuk vindt, ook maar gewoon mensen zijn. In een nieuwe stad de weg vinden is al zo lastig, zo ondervonden Martien en Caroline al tijdens hun bezoekje aan Limoges. Ben je aangekomen? Dan vergeet je in een euforische staat gewoon om te onthouden waar de auto geparkeerd is. Maak je geen zorgen, Martien en Caroline, het is ons allemaal al eens overkomen.

Slechte research

Het chaotische verkeer trotseren, bekvechten over de navigatie, om vervolgens op je bestemming te arriveren en erachter te komen dat de zaak waarvoor je kwam gesloten is. Caroline en Martien zijn wederom niet de enigen die weleens met hun neus voor die ene dichte winkel hebben gestaan.

Lees ook: Martien Meiland: ‘Ik sta open voor een leuke, vrijgezelle man

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Beeld: Videostill Chateau Meiland