8 dingen die je herkent als je de jongste van het gezin bent

jongste
Deze dingen zijn typerend voor de jongste van het gezin

Als je de jongste van het gezin bent hebben je oudere broers of zussen je vast weleens geplaagd of buitengesloten. “De oudste krijgt altijd de schuld!” roepen kinderen weleens. Of ben jij als jonger broertje of zusje gewoon veel liever? Er zijn een aantal dingen die universeel zijn voor alle jongste kinderen die je sowieso gaat herkennen.

Herken jij jezelf hierin?

1. Je blijft ‘de baby’

Hoe oud je ook bent inmiddels, je blijft altijd ‘de baby’ van de familie. Je oudere broers en zussen kunnen het niet geloven dat jij een huis hebt gekocht en gaat trouwen en je ouders stoppen jou graag wat extra’s toe omdat je tenslotte de jongste bent. Ze blijven jou altijd als kind zien, wat erg frustrerend kan zijn.

2. Je krijgt altijd je zin

Vroeger moest je altijd doen wat je oudere broer of zus zei, maar stiekem wil jij altijd je zin krijgen. Om je zin door te drukken, moest je stiekeme maniertjes verzinnen om je ouders en broers en zussen te manipuleren. Op oudere leeftijd maak je hier nog steeds gebruik van. Je lijkt altijd heel meegaand te zijn, maar stiekem…

3. Je verzorgt jezelf

Terwijl je ouders voor het oudste kind nog alle tijd hadden, moest jij als jongste jezelf redden. Je ouders renden al van hot naar her met meerdere kinderen in huis, dus er was geen tijd om jou uitgebreid dingen te leren. Daarom pikte jij van jongst af aan al uit jezelf dingen op.

4. Je doet alles ietsje eerder

Tegen de tijd dat jouw broer of zus op stap mocht, waren je ouders de discussie al zo zat dat jij veel jonger al de hort op mocht. Dit zorgde voor irritatie bij je oudere broer of zus, maar daar kon jij toch niks aan doen?

5. Je bent emotioneel

Om de aandacht van je ouders te krijgen, moest je soms vreemde capriolen uithalen. Als kind werkte het om het dan op een huilen te zetten, wat je als volwassene ook emotioneler maakt dan anderen.

6. Je ben slim

Omdat je graag je oudere broer of zus bij wilde benen, leerde je sneller lezen dan anderen en wist je ook meer van dingen af. Ook op school was jij een streber.

7. Je bent lief

Omdat jij als jongste altijd als baby wordt behandeld, ben je het gewend dat iedereen jouw verzorgt en lief tegen je doet. Dat betekent niet dat je verwend bent, jij pikt juist emoties sneller op en staat altijd klaar voor mensen die niet lekker in hun vel zitten.

8. Je hebt veel vrienden

Als jongste van de familie heb je leren omgaan met allerlei soorten mensen. Niet gek dus dat jij een grote vriendengroep hebt!

Lees ook: 8 redenen waarom je geluk hebt met een oudere zus

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Pop Sugar | Beeld: Pexels