Herman den Blijker door het stof na enorm gewichtsverlies

Herman den Blijker

Oei…

Herman den Blijker vertelde trots aan RTL Boulevard dat hij in de afgelopen maanden maar liefst 40 kilo is afgevallen. Een heuse prestatie, maar toch krijgt Herman na dit nieuws behoorlijk wat kritiek over zich heen.

Ozempic

Herman onthulde vervolgens de manier waarop hij zoveel kilo’s is verloren. Hij liep in het Erasmus MC ziekenhuis bij de diabetesafdeling voor controle. Naar eigen zeggen controleerde hij zelf nooit, en spoot hij ook geen insuline. “Ik deed helemaal niks. Gewoon van: vreet er maar doorheen van alles”, vertelt hij. In het ziekenhuis werd er tegen hem gezegd dat hij terug mocht komen wanneer hij serieuzer was. Herman vertelt dat hij besloot om er toch serieus mee om te gaan, en dus het ziekenhuis belde om aan de slag te gaan met zijn diabetes.

Volgens Herman wilde zijn arts een nieuw product proberen, namelijk Ozempic. Het is een medicijn dat is ontworpen voor diabetespatiënten. “Dan begin je met een beetje spuiten. Dat is één prikje, je ziet het niet eens.” In de eerste drie weken valt Herman al 12 kilo af. Inmiddels is de sterrenchef al 40 kilo afgevallen. Een behoorlijke prestatie, maar het levert ook een hoop kritiek op.

Behoorlijk wat kritiek

Het interview met Herman is op de Instagram van RTL Boulevard geplaatst, en de reacties stromen binnen. Zo reageert iemand: “Schaamteloos, slappe hap!” en “Slappe lul! Alleen met dat medicijn lukt het je dus maar op de normale manier niet. Maak er maar lekker reclame voor hoor. Goed bezig”.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RTLBoulevard (@rtlboulevard)

Naar eigen zeggen is Herman behoorlijk geschrokken van de reacties. Hij reageerde dan ook op de kritiek en schrijft: “Schrikken van de comments… Zelf ben ik ruim 20 jaar diabetespatiënt, na al die jaren kreeg ik recent vanuit de diabetesafdeling van het Erasmus MC het veelbesproken medicijn Ozempic voorgeschreven. Voor mij heeft dit middel niet alleen de ziekte en bijbehorende symptomen meer onder controle gekregen, ik viel hier ook enorm van af. Dit is voor iedereen anders en ik vertel hier over mijn eigen ervaringen. Daar mag iedereen wat van vinden maar dan bij voorkeur een mening gebaseerd op de waarheid. Het interview is slechts een heel klein deel van een langer gesprek, dat pakt met dit soort onderwerpen niet altijd goed uit”, aldus Herman.

Lees ook: Fan van Boer zoekt Vrouw? Dan vind je dít nieuwe programma ongetwijfeld ook leuk

Bron: RTL Boulevard| Beeld: NL Beeld