Herman van der Zandt verlaat na 23 jaar de NOS

Herman van der Zandt

De presentator stapt over naar een andere omroep

Binnenkort zal een vertrouwd gezicht de NOS verlaten. Herman van der Zandt heeft namelijk na 23 jaar zijn vertrek aangekondigd.  Vanaf 1 januari zal de presentator aan de slag gaan bij de KRO-NCRV. Toch was het voor hem geen makkelijk besluit.

Niet eenvoudig

Herman is nog tot 1 oktober in dienst bij de NOS, waar hij meer dan twintig jaar heeft gewerkt. Hij presenteerde onder meer voor NOS Nieuws, NOS Sport en NOS Evenementen. De keuze om weg te gaan was dan ook niet makkelijk. “Het is niet eenvoudig om de NOS na 23 jaar te verlaten”, zegt hij over zijn overstap. “Het is tijd voor een nieuwe uitdaging en ik kijk ernaar uit om andere programma’s te maken. Met een ander werkritme, dat momenteel beter bij mij past”, aldus de presentator. “Ik heb gelukkig nog even tijd om bij de NOS op een goede manier af te sluiten.”

Buitengewoon jammer

Algemeen directeur Gerard Timme noemt het ‘buitengewoon jammer’ dat Van der Zandt vertrekt bij de NOS. “Herman is een van onze meest veelzijdige, gezichtsbepalende presentatoren”, stelt hij. “Daarnaast, en minimaal net zo belangrijk, zien we met zijn vertrek een buitengewoon prettig mens en collega gaan. Het is voor ons erg jammer, maar we begrijpen zijn overwegingen en gunnen Herman vanzelfsprekend het allerbeste.”

Uitgebreide carrière

Van der Zandt heeft een uitgebreide carrière gehad bij de NOS. Hij begon in 2001 als nieuwslezer bij NOS Radionieuws. In 2006 begin hij als presentator bij het NOS Journaal. Herman was vervolgens ook een vaste presentator van NOS Met Het Oog op Morgen en medepresentator van de verkiezingsuitzendingen. In 2015 stapte hij over naar NOS Sport, waar hij onder meer De Avondetappe ging maken. En dat is nog maar een greep uit zijn rijke loopbaan.

Lees ook: BBB-leider Caroline van der Plas wil geen premier worden

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld