Kijkers van Het Rotterdam Project zijn verbaasd na dure aankoop Yvar


In Het Rotterdam Project kocht Yvar een peperdure iPhone

Veel kijkers zaten gisteren weer aan de buis gekluisterd tijdens een nieuwe aflevering van Het Rotterdam Project met presentator Beau van Erven Dorens. In het tv-programma volgt Beau vijf daklozen uit Rotterdam, die de kans krijgen om van de straat af te komen en een waardig bestaan op te bouwen. Echter, de 28-jarige Yvar deed maar weinig moeite om zijn problemen op te lossen.

Yvar deed een peperdure aankoop in de aflevering van gisteravond, waar veel mensen op social media een mening over hadden.

Het Rotterdam Project

In Het Rotterdam Project krijgen alle deelnemers een rood boekje met daarin telefoonnummers van allerlei instanties en hulpverleners, een telefoon om te bellen en een pinpas met 10.000 euro. De daklozen krijgen hiermee de kans om met dit geld hun schulden af te lossen, een kamer te huren of een studie te betalen. Presentator Beau van Erven Dorens begeleidt de daklozen tijdens het gehele traject.

Schulden aflossen

Van alle deelnemers in dit tv-programma is de 28-jarige Yvar waarschijnlijk degene die het hardst werkt. Hij staat de afgelopen 2,5 jaar iedere dag om vijf uur op om vanuit de daklozenopvang als glazenwasser aan de slag te gaan. Met zijn verdiende geld hoopt hij zo snel mogelijk al zijn schulden af te kunnen betalen. Je zou verwachten dat hij met de 10.000 euro op de pinpas een groot deel van zijn schulden direct af zou kunnen lossen. Toch kiest hij een ander pad en besteedt hij een deel van het geld aan het kopen van een peperdure iPhone X ter waarde van 1.159 euro! Bij veel kijkers schoot dit totaal in het verkeerde keelgat…

Bekijk hieronder een aantal reacties van kijkers op social media:

Beau van Ervan Dorens

Presentator Beau laat het er niet bij zitten en spreek Yvar aan op zijn gedrag. Volgens Beau maakt Yvar niet gebruik van de experts die klaar staan om hem te helpen. In plaats van het geld te gebruiken om zijn schulden af te lossen, koopt Yvar een iPhone om Pokémons mee te vangen, zo stelt Beau vast. Bekijk het onderstaande fragment om de confrontatie tussen Beau en Yvar terug te kijken.

Lees ook: Noortje Herlaar en Barry Atsma zijn de trotse ouders geworden van een meisje

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Shownieuws | Beeld: videostill