HHB-deelnemer Cas vertelt over toekomstplannen: ‘Een eigen bakprogramma lijkt me wel wat!’

Cas vertelt over zijn plannen voor de toekomst

Heel Holland Bakt-fans zagen afgelopen weekend dat de vrolijke Cas Wolters afscheid moest nemen van het programma. Veel kijkers waren teleurgesteld, want de 23-jarige was toch wel een publieksfavoriet. Wie denkt dat Cas bij de pakken neerzit, heeft het mis. Hij heeft ambitieuze plannen. Een eigen programma ziet hij bijvoorbeeld wel zitten.

Als het aan Cas ligt, zullen we nog veel van hem gaan zien.

Doof

Bakken is iets wat Cas van jongs af aan al graag doet en de liefde voor bakken kwam nadat hij erachter kwam dat bakken hem hielp om rust te creëren in zijn hoofd door alle prikkels die hij als doof kind kreeg. Zijn doofheid is overigens niet aangeboren. “Toen ik negen maanden oud was, kon ik ineens niet meer horen”, vertelt hij aan ED. Hij ging naar een basisschool voor doven en ging daarna naar een reguliere basisschool. De overgang viel Cas zwaar. “Ik ging van een klas met zes tot acht kinderen naar dertig. Allemaal horende mensen die niet weten hoe ze met je om moeten gaan.”

Liefde voor bakken aangewakkerd

Cas raakte overprikkeld op de middelbare school. “Ik wist niet waar ik moest kijken, wie ik moest volgen. Aan het eind van de dag was ik helemaal overprikkeld. Bakken was een manier om af te schakelen, te ontspannen en relaxter de avond of het weekend in te gaan.”

Bakken in moeders keuken

Het bakken vond voornamelijk plaats in de keuken van de moeder van Cas. Omdat de jonge Cas vroeger allergisch was voor lactose en citrusvruchten kon hij op verjaardagen niet zomaar meegenieten van een taartje. “Mam bakte dan speciaal voor mij iets anders. Eerst likte ik de lepels af. Later begon ik zelf pepernoten te draaien en speculaasjes te bakken. Daarna volgden simpele dingen als muffins en appeltaart.”

Heel Holland Bakt-deelname

Met zijn liefde voor bakken is het dus niet zo gek dat Cas besloot mee te doen aan het geliefde bakprogramma Heel Holland Bakt. Vorig jaar won Hans, die dezelfde leeftijd heeft als Cas, en dit gaf voor Cas de doorslag om ook mee te doen. Dit betekende voor Cas alleen wel dat hij zijn studie voor docent op een lager pitje moest zetten. Al wilde hij aanvankelijk de opnames voor Heel Holland Bakt, die op vrijdag en zaterdag plaatsvonden, proberen te combineren met school. “Het oefenen was toch zwaarder dan ik dacht. Daarom ben ik die weken niet naar school geweest. Dit is toch een eenmalige kans. Inmiddels heb ik bijna alles in kunnen halen.”

Eigen bakprogramma

Voor de camera staan leek voor Cas geen enkel probleem. Al moest Cas wel wennen aan de bekendheid die hij door Heel Holland Bakt kreeg. “In het begin moest ik eraan wennen dat mensen mij herkenden. Ik kwam er toen achter hoeveel mensen naar het programma kijken.” De pabostudent geeft aan best verder te willen met tv. “Ik maak de pabo af. Ik moet nog anderhalf jaar. Maar over bakken valt nog veel te leren en ik wil er zeker iets mee gaan doen, bijvoorbeeld workshops geven. Wat me leuk lijkt? Een eigen bakprogramma op tv.”

Lees ook: Lege eierdozen over? Dit kun je er allemaal mee

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: ED | Beeld: Videostill Heel Holland Bakt