Eerste hittegolf van 2019 op komst

hittegolf 2019

‘De kans op een hittegolf is volgende week zeer groot’

Zweten, ventilatoren en korte nachten. Bereid je maar voor op een hele hete week, aangezien er volgens NH Nieuws-weerman Jan Visser volgende week een hittegolf op komst is. De verwachting is dat de temperaturen boven de dertig graden uit gaan stijgen. Visser verklaart hoe dit kan: “Het zijn de langste dagen – het is lang licht- en er is optimale zonnestraling. Het gaat dus los.” Ben jij er klaar voor?

Warm, warmer, warmst.

De voorspellingen

De verwachting is dat het vanaf aankomende zondag enorm tropisch gaat worden. Volgens de weerman zal het rond de 25 graden worden. Vervolgens krijgen we te maken met écht hete dagen. Op maandag, dinsdag en woensdag zal het kwik naar verwachting de 30 graden passeren. Donderdag zal het ook nog flink warm zijn, waarna de temperatuur op vrijdag wat zal dalen.

Hittegolf

Maar is er dan sprake van een hittegolf? Ja. Er is sprake van een hittegolf als het vijf dagen op rij warmer is dan 25 graden, waarbij de temperatuur op drie dagen warmer is dan 30 graden. Volgens de voorspellingen van Visser gaat dit in Nederland dus vast en zeker gebeuren. De verwachting is zelfs dat de temperaturen aan de kust nog hoger zullen worden. “32 graden aan de kust is heel erg realistisch!”, geeft Visser aan.

Oppassen

Voor de één is dit nieuws een feestje, maar voor de ander absoluut niet. Wanneer je niet zo’n fan van de hitte bent, dan kan zo’n week erg lang duren. Visser raadt ook aan om genoeg te drinken. “Vooral ouderen die alleen wonen kunnen dit vaak vergeten”, geeft de weerman aan. We kunnen niets anders doen dan de warme dagen gewoon accepteren. Dus hijs jezelf in een luchtige outfit, plaats een ventilator op je bureau of naast je bed en maak je vooral niet te druk.

Lees ook: Dit zijn de weersvoorspellingen voor de zomer van 2019

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NH Nieuws | Beeld: Unsplash hi