Bekende winkelketens H&M en ZARA nemen drastisch besluit

H&M en ZARA sluiten langzamerhand de deuren van de fysieke winkels

Slecht nieuws voor iedereen die het liefst naar de winkel gaat om kleding te passen. Twee grote winkelketens hebben namelijk besloten om vele winkels in Nederland te sluiten. De veelbezochte H&M en ZARA hebben laten weten om zich meer te focussen op het online shoppen en gooien daarom de deuren dicht van meerdere winkels in ons land.

Shop jij regelmatig bij de H&M en ZARA?

Sluiting fysieke winkels

Toegegeven, het is tegenwoordig ook een stuk makkelijker om vanuit je luie stoel online te shoppen. Je hoeft de drukke winkelstraat niet meer in, kleding te passen in de pashokjes en te wachten in de ellenlange rijen voor de kassa’s. Modeketens H&M en ZARA zien dit waarschijnlijk ook in hun cijfers en hebben daarom besloten om langzamerhand fysieke winkels in Nederland te sluiten. Eerder dit jaar sloot de H&M in Lelystad en in Rijswijk al. Vanaf nu zal dit bij veel meer winkels gaan gebeuren.

Online webshops

Volgens de site Fortune profiteren de modeketens flink van deze drastische beslissing. Door de deuren van 140 H&M-winkels te sluiten, zorgden ze ervoor dat ze weer goed op de rails terecht kwamen. Door fysieke winkels te sluiten kunnen de bedrijven zich beter richten op de online webshops. Ze beloven het online shoppen voor hun klanten nóg beter te maken.

Lees ook: Pak je koffers maar: zonvakanties helpen bij het afvallen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: Flickr, Marco Verch